info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

A legjobbakat köszöntöttük

2024. jún. 07.
Az elmúlt év beszámolójának elfogadása után ünnepi pillanatok következtek a VESC közgyűlésén, hiszen az egyesület idén is díjazta a mögöttünk hagyott esztendő legjobbjait.
 
Junior kategóriában a K1-es Sipos Regina kapott elismerést, miután 2023-ban magyar bajnok, világkupa győztes és junior Európa-bajnok lett.
 
- Tökéletes év volt a 2023-as. Hét meccsem volt, sikerült az összeset megnyernem, abból négyet technikai KO-val sikerült befejeznem. Jó volt minden, minden kijött, amit eddig gyakoroltunk - tette hozzá Sipos Regina.
 
Szenior kategóriában az az Imreh László vehette át a díjat, aki vívóként fantasztikus eredménysorral zárta a legutóbbi esztendőt.
 
- Pályafutásom legeredményesebb éve volt a tavalyi. Európa-bajnoki cím, két világbajnoki ezüst- és egy bronzérem, ez azt hiszem, hogy magáért beszél. Nehéz lesz ezt überelni a jövőben, de mindent megteszek érte - nyilatkozta a díjátadót követően Imreh László.
 
A férfiak között a grapplinges Béli Kristóf lett a legjobb, akit edzője, Faragó Attila helyettesített a díjátadón.
 
- Kristóf tavaly junior válogatott lett grapplingben és a világbajnokságon sikerült az ötödik helyet megszereznie. Idén már a felnőttek között bizonyíthat, az Európa-bajnokságon hetedik lett. Most készülünk a világbajnokságra, ami októberben lesz Kazahsztánban. Fontos, hogy felzárkózzon ehhez mezőnyhöz, hogy megszerezze a nemzetközi rutint, és kiismerje az ellenfeleket. Reménykedünk benne, hogy a vb-n még jobban fog szerepelni, mint az Eb-n - tette hozzá Faragó Attila.
 
A nők között a röplabdázó Débora Araújó érdemelte ki az elismerést, aki két szezonon át erősítette az NB I-es alakulatot.