info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Túl a szlovák erőfelmérőn

2024. júl. 05.
Június utolsó hétvégéjén a szlovák XCO kupa vereshegyi futamán vettek részt az MVM VESC Cycling Team kerékpárosai. Az U23-as versenyzőinknek a francia világkupára, míg a fiatalabbaknak az XCO országos bajnokságra való felkészülés jegyében terveztük ezt az UCI C2-es minősítésű versenyt. Előzetesen nem számítottunk erős mezőnyre, de a verseny mégis keményebbre sikerült, mint terveztük, mivel megjelent pár erősebb cseh versenyző is illetve a pálya nehézségét is alulbecsültük.
 
A Porac Sípark területén megrendezett verseny nyomvonala durva, meredek emelkedőket, körönként 230 méter szintkülönbséget és technikás, gyökeres-rézsűs lejtőket tartalmazott, ráadásul viszonylag hosszú, 4.6 kilométer volt egy kör a pályán. Mivel edzőversenynek terveztük az eseményt, ideális választásnak tűnt, bár így utólag keményebbre sikerült, mint gondoltuk.
 
Az U17-es lányok között Bokros Kincső képviselte a csapatot, aki jó rajtot követően sokáig szépen haladt az élmezőnnyel, de a sípálya meredek mászásai körről-körre felőrölték. Két szlovák ellenfele ellépett, míg Kincső a 3-4. helyen meccselt egy harmadik szlovák lánnyal egészen az utolsó kör végéig.  Az utolsó lejtőről még fej-fej mellett jöttek meg, majd egy megindulást Kincső már nem tudott átvenni és a cél előtti szakaszon lemaradt riválisáról, így végül a negyedik helyen haladt át a célvonalon.
 
Révész Ádám a junior fiúk között próbálta felvenni a cseh srácok diktálta ritmust, ami a verseny elején többé-kevésbé sikerült is. A pálya karaktere azonban neki sem feküdt, a hosszú és meredek "falak" kifogtak rajta és a trükkös gyökeres lejtők sem hagytak lehetőséget a pihenésre. Bár keményen küzdött, végül teljesen elkészült erejével és a 8. helyen ért célba, amivel 6 UCI ranglista pontot szerzett.
 
Az elit kategóriákban Bokros Csengének szurkolhattunk, aki a szlovák mezőnyben hozta az elvárt eredményt. Már az első körben ellépett ellenfeleitől és szépen, egyenletesen tempózva körről-körre növelte előnyét és szerezte meg az első helyet és a 30 UCI ranglista pontot.
 
Horváth Áron végül nem indult el a futamon, mivel még nem épült fel teljesen betegségéből és nem kockáztattuk, hogy visszaessen a következő világkupa és az országos bajnokság előtt.