info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Hírek  

Négyes döntőbe jutnának a jégkorongozók

2024. febr. 06.
Közösen indított csapatot az idei szezonban a Rampage Women’s Hockey a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a Pannon Egyetem az osztrák bázisú DEBL bajnokságban. A lányok túl vannak az alapszakaszon, vezetőedzőjüket, Pukli Mátét kérdeztük az eddigi tapasztalatokról.
 
 
Egy mozgalmas alapszakasz után vagyunk. Mennyire vagy elégedett a csapat szereplésével?
 
- A szezon elején azt tűztük ki célul, hogy mindkét bajnokságban a rájátszást érő helyeken végezzünk az alapszakaszban. Ezt tudtuk teljesíteni. A DEBL-ben a legjobb négy közé jutottunk és meghatározó csapata lettünk a bajnokságnak. Az eredményekre büszkék vagyunk, de még örömtelibb számunkra, hogy a lányok folyamatosan fejlődnek. A játékunk egyre részletesebb, sokat gyorsultunk fejben és viszont látjuk a pályán az edzéseken tanultakat.
 
Milyen erős ez a mostani DEBL mezőny?
 
- A két utolsó helyen végzett csapat kivételével közel egy szinten állnak a csapatok. Nincs olyan mérkőzés, amit félvállról lehetne venni. A fejlődés szempontjából fontos, hogy a meccsek kiélezettek legyenek, végig kelljen küzdeni és kevés hibalehetőséget engedjen az ellenfél és ez idén teljesül. Ha lankad a figyelmünk hamar megbüntet az ellenfél, de ez igaz fordítva is.
 

 
Miért volt hasznos a lányoknak ebben a bajnokságban indulni?
 
- Nagy a mérkőzésszám és erős csapatok alkotják a ligát. Ellenfeleink között több nemzet válogatott játékosai is megtalálhatóak. Komoly felkészülést igényelnek az összecsapások. A lányok itt nem csak jégkorongozni tanulnak, de megtanulják, hogy milyen egy profi sportoló mentalitása.
 
Hogy alakul majd a folytatás?
 
- A többi csapathoz képest mi előbb végeztünk, így most be kell várni őket, de addig tudunk készülni a rájátszásra, ami teljesen más kávéház, mint az eddigi volt. Mondhatni új bajnokság indul és az eddig elért eredményeink már nem számítanak. A bajnokságoknak ebben a szakaszában minden csapat rátesz még egy lapáttal, hiszen nincs lehetőség hibázni. A játékunkon fogunk még csiszolgatni, a hibáinkon dolgozni, de ami a legfontosabb, hogy lelkileg készen álljunk a feladatra.
 

 
Mi lehet innentől a csapat célja a bajnokság végéig?
 
- A bajnokság egy négyes döntővel fog zárulni, oda mindenképpen be szeretnénk jutni. Ehhez le kell győznünk egy két győztes meccsig tartó párharcban az ellenfelünket. Ennél előrébb felesleges tervezgetni, mindig csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk.