info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Hírek  

Magabiztos győzelem az első hazai bajnokin

2024. okt. 06.
Szépszámú közönség előtt vette kezdetét a VEHIR-VESC NB I-es női röplabdázóinak idei első bajnokija. A kezdeti tapogatózás után magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak a Kispest ellen és Heipua Tautua’a, valamint Török Petra pontjaival magabiztos előnyt harcoltak ki. A fővárosaik gyorsan kikérték mindkét idejüket, a játék képe azonban nem változott, Mészáros Péter együttes őrizte 10 pont körüli előnyét. A szett vége felé valamelyest közelebb tudott férkőzni a Kispest, a játszmát azonban magabiztosan nyerték a hazaiak.
 
Álmosan kezdte a második szettet a veszprémi hölgykoszorú, így hamar időt is kért a hazaiak mestere. Kezdett kialakulni egy 4-5 pontos különbség a felek között, amit Kathryn Attarék csak a szett végére tudtak eltüntetni. A hajrában a házigazdák többször is feljöttek 1 pontra, az egyenlítés azonban csak 24-24-nél sikerült. Bajnóczi Fruzsina ásznyitása a legjobbkor jött, majd Attar is fontos pontokat szerzett, így 28-26-ra a VESC nyerte a második felvonást is.
 
Uralta a harmadik szett elejét a hazai alakulat, Sólyom Emese látványos pontja után pedig közte négy volt. A folytatásban is jobban összpontosítottak a vendéglátók, akik egyre jobban és látványosabban röplabdáztak. Többször is 10 pont fölé nőtt a különbség, és végül nem fért kétség a veszprémiek győzelméhez. 
 
A VEHIR-VESC 3:0-ra nyerte a találkozót, Heipua Tautua'a 19, Kathryn Attar 13, míg Török Petra 10 ponttal zárt.

Női röplabda NB I - 2. forduló
 
VEHIR-VESC - Kispest SE 3:0 (17, 26, 12)
 
Veszprém, 100 néző. Vezette: Kiss Zoltán, Kiss Norbert
 
VEHIR-VESC: Sólyom 5, Tautua’a 19, Bajnóczi 3, Piltman 3, Attar 13, Török 10. Csere: Bődi (liberó), Szatmári, Meszlényi. Vezetőedző: Mészáros Péter. Másodedző: Tóth Laura.
 
Kispest: Rózsa 1, Rácz, Mamone 8, Lisztes 5, Réthelyi, Wirth 3. Csere: Karkusz, Horváth F. (liberók), Gyűrűs 8, Vigh 2, Aleksikj 4, Horváth D. 1, Puskás. Vezetőedző: Takács Gergely.
 
Mészáros Péter: Határozottan kezdtük a mérkőzést, majd a második szettben nagyot kellett hajráznunk, de sikerült a végén fordítanunk. Az a részsiker megadta az alaphangot a folytatáshoz és összességében megérdemelt győzelmet arattunk. Köszönjük a szurkolást, készülünk tovább!