info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Hírek  

Hátrányból fordítottunk a Kispest otthonában

2024. márc. 03.
3:1-es győzelmet arattak a VEHIR-VESC NB I-es női röplabdázói a sereghajtó Kispest ellen vasárnap este. A mérkőzést a fővárosiak kezdték jobban, akik az első szettben 6-6 után megléptek, a vendégek pedig már nem tudtak visszakapaszkodni a hétpontos hátrányuk után.
 
11-11-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok a második játszmában, ezután azonban a veszprémiek percei következtek. Bozsó ásznyitásai és Richards pontjai után magabiztos előnyre tettek szert a vendégek, így megérdemelten egyenlített a VESC.
 
A harmadik felvonásban mondhatni csak egy csapat volt a pályán. Tumpech Ádám tanítványai állva hagyták ellenfelüket, köszönhetően többek között Debora Araújo ponterős játékának.
 
A legnagyobb csatát a negyedik játékrész hozta. Felváltva vezettek a csapatok, egészen a hajráig, 22-20-nál viszont kétpontos előnyre tett szert a Kispest. Hiába egyenlítettek Sólyomváriék, kisvártatva szettlabdához jutottak a hazaiak, amivel aztán nem tudott élni Takács Gergely csapata. Ráadásul 24-23 után már csak veszprémi pontokat láthatott a nagyérdemű, így végül három pontnak örülhettek a vendégek.
 
A VEHIR-VESC gárdájából a brazil Debora Araújo volt a legeredményesebb, aki egymaga 33 pontig jutott!

Kispest SE - VEHIR-VESC 1:3 (19, -18, -11, -24)
 
Budapest, 100 néző. Vezette: Mezőffy, Varjasi.
 
Kispest: Törköly 3, Gyűrűs 9, Puskás 6, Lisztes 1, Aleksikj 6, Bakai 8. Csere: Karkusz (liberó), Béni 1, Rózsa, Rácz A. 15, Tátrai, Gintli, Pedranzini 1. Vezetőedző: Takács Gergely.
 
VESC: Deli, Araújo 33, Bozsó 6, Sólyomvári 11, Richards 17, Kiss 8. Csere: Bődi (liberó), Kovács, Piltman, Rácz, Szalczinger. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.

Tumpech Ádám: A nehézségeket a mai mérkőzésen a fegyelmezetlenség okozta. Amíg nem vagyunk hajlandóak betartani a taktikai utasításokat, illetve csak részben, addig szenvedni fogunk a győzelemért. A második és harmadik szettben ezt nagyon szépen megcsináltuk, rákényszerítve a játékunkat az ellenfelünkre, de az első és negyedik játékrészben ez sajnos csak nyomokban jött elő. Ráfordultunk az alapszakasz hajrájára, több ilyet nem engedhetünk meg magunknak.