info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Hírek  

Három pont a fővárosból

2024. márc. 17.
Fontos győzelmet aratott a VEHIR-VESC együttese a női röplabda NB I vasárnapi találkozóján az MTK Budapest otthonában.
 
Az első szettet a hazaiak kezdték jobban, de 5:5 után elléptek a veszprémiek, akik 19:11-nél már nyolc ponttal is vezettek. A fővárosiak a játszma vége felé feljöttek kettőre, de a hajrában ismét Sólyomvári Evelinék pillanatai következtek, akik végül magukhoz is ragadták a vezetést (0-1, 22:25).
 
A második játékrészben megérezte a vérszagot az MTK, és Bene Róbert együttese 3-4 pontos előnyt épített fel szép lassan. Charlotte Richardsék 21:20-nél érték utol ellenfelüket, de végül nem remegett meg a hazaiak keze, akik így egyenlíteni tudtak (1-1, 25:23).
 
Szorosan alakult a harmadik játszma eleje, de ezt követően fokozatosan alakítottak ki egyre nagyobb előnyt a veszprémiek. A 4-5 pontos különbség ezúttal bőven elegendő volt a részsikerhez, így ismét a VEHIR-VESC járt előrébb (1-2, 19:25).
 
A meccsben maradásért küzdött az MTK a negyedik szettben, és ennek megfelelően kezdtek a házigazdák. Az első pontok után kiegyenlített játékot láthatott a nagyérdemű, de a játékrész közepétől újítani tudtak Tumpech Ádám tanítványai. A hajrára kanyarodva már öttel is vezettek a bakonyiak, innen pedig már nem is engedték ki a győzelmet Kiss Emeséék (1-3, 19:25).
 
A veszprémi hölgykoszorú mostani sikerével felzárkózott egy pontra a tabellán a Gödöllő együttese mögé, akikkel pénteken hazai környezetben vívnak sorsdöntő rangadót a négybe kerülésért. Két nappal később pedig jön az alapszakasz utolsó felvonása a listavezető Vasas ellen, szintén a Táncsics iskola tornacsarnokában.

Női Röplabda NB I 
 
MTK Budapest - VEHIR-VESC 1:3 (-22, 23, -19, -19)
 
Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok 100 néző. Vezette: Kiss, Radasovszki.
 
MTK: Endrődi 2, Jakab 13, Kollár 5, Vigh 11, Bánki 2, Kindrusz. Csere: Divényi (liberó), Kardos 15, Réthelyi 1, Darvas 1, Honfi 4. Vezetőedző: Bene Róbert.
 
VESC: Deli 1, Araújo 21, Kiss 9, Sólyomvári 14, Richards 21, Bozsó 7. Csere: Bődi (liberó), Kovács, Rácz 1. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.
 
Tumpech Ádám: Kiszenvedtük a három pontot, ma ez volt a legfontosabb, de jövő héten ennél sokkal többre lesz szükségünk. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen sokan elkísértek minket Budapestre!