info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Ez történt 2023-ban - 2. rész

2023. dec. 30.
Július
 
Hepp Kupa-győztes edzőt igazoltak a kosarasok. Lőrincz Alex négy év után tért vissza a pálya szélére és az U12-es együttes irányítását bízta rá Mérész Csaba szakosztályvezető.
 
Tumpech Ádám lett a VEHIR-VESC NB I-es női röplabdacsapatának vezetőedzője. A fiatal szakember az elmúlt években Jászberényben dolgozott másodedzőként, valamint az U20-as együttes trénereként.
 
 
Tatán rendezték a triatlonosok rövid távú országos bajnokságát, valamint a középtávú Magyar Kupát. A Veszprémi Egyetemi Sport Club versenyzője, Badar Gergő utóbbi távon hat perccel megelőzve vetélytársát az élen fejezte be a viadalt.
 
 
A 2023. évi Mountain Bike Országos Bajnokságnak a nagykanizsai Csónakázó-tó feletti XCO pálya adott otthont,. A VESC kerékpáros szakosztályának versenyzői sikerrel szerepeltek az év legfontosabb hazai versenyén, hiszen 5 alkalommal állhattak a kék-fehér mezben a bajnoki dobogóra.
 
 
Hivatalosan is átadták a veszprémi pumpapályát, melynek fenntartója a VESC lett.
 
Augusztus
 
Jól indult Béli Kristóf számára a Varsóban zajló grappling világbajnokság. Az első nap az U17-es és az U20-as korosztály NoGi Grappling versenynapja volt, melyen a VESC-Weapon Group versenyzője U20 84 kg-ban az előkelő ötödik helyen zárt.
 
 
Harminchét magyar sportoló részvételével rendezték meg Glasgow-ban az első összkerékpáros világbajnokságot, melyen a VESC versenyzője, Bokros Csenge is részt vett.
 
Orfű adott otthont a Compass Vitorlás Napoknak, melyen három vitorlás szakág sportolói versenyeztek. Kirsch János, a Veszprémi Egyetemi Sport Club vitorlázója az Európa osztályban állt rajthoz, ahol a 11 hajós mezőny élén végzett.
 
Szeptember
 
Sipos Regina Európa-bajnok lett! A VESC-Weapon Group versenyzője az isztambuli utánpótlás Eb-n egyhangú pontozással győzte le török riválisát K1-ben.
 
 
NB II-be jutott a VESC asztalitenisz csapata, miután sikerrel vették az Etyek elleni osztályozót.
 
Ismét kitettek magukért a VESC-Weapon Group versenyzői. Faragó Attila tanítványai a Pestszentimrei Sportkastélyban képviselték egyesületünket a Grappling Magyar Bajnokságon, ahol összesen négy érmet szereztek.
 
Közösen indított csapatot a Rampage Women's Hockey a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a Pannon Egyetem az osztrák bázisú DEBL bajnokságban. A lányok 11 meccs után a tabella második helyéről várhatják a 2024-es folytatást.
 
 
Október
 
Három éremmel zárta a vívók veterán világbajnokságát Imreh László. A VESC klasszisa két ezüst- és egy bronzérmet nyert az Egyesült Államokban.
 
 
Győzelemmel kezdték az új idényt a VEHIR-VESC női röplabdázói. Tumpech Ádám csapata a Gödöllő otthonában diadalmaskodott 3:1-re.
 
Döntetlennel rajtoltak a női futsalosok. Szücs Noémi tanítványai a Kecskeméti LC gárdájával játszottak 4-4-et.
 
 
November
 
Erdélyi-Müller Judit a nyugat válogatottban! U14-es kosárlabda csapatunk egyik erőssége bekerült a MKOSZ Kiválasztó-Képző Programjába.
 
 
Együttműködési szerződést kötött egymással a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a TritonLife Veszprém, melynek keretében igazán minőségi ellátáshoz juthatnak az egyesülethez tartozó sportolók.
 
 
Újabb rangos elismerést vehetett át Imreh László! A Veszprémi Egyetemi Sport Club veterán vívóját az országos bajnokság megnyitóján "A Magyar Vívósport Lovagjává" ütötték. A versenyen Szalay Károly kétszer is a legjobb tízben végzett kategóriájában, míg Imreh László kétszer is felállhatott a dobogó második fokára. A VESC férfi párbajtőr csapata pedig az előkelő ötödik helyen fejezte be a versenyt.
 
December
 
Röplabda szakosztályunk két játékosára is felfigyeltek a korosztályos válogatottaknál. Bődi Pankát az Eb-selejtezőre készülő U20-as együttes bő keretébe hívták be, míg Balogh Rebeka az U15-ös csapat téli edzőtáborában vehet majd részt december közepén.
 
 
Nagyszerű sikert könyvelhetett el a Veszprémi Egyetemi Sport Club U17-es röplabdacsapata. Puspán Balázs tanítványai az élen zárták az osztályozót, így januártól az első osztályban folytathatják szereplésüket!