info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Hírek  

Egy pontot itthon tartottunk a BVSC ellen

2024. febr. 03.
Nem kezdte jól a VEHIR-VESC gárdája a BVSC elleni rangadót, de 1-4 után felzárkóztak Chalotte Richardsék, majd amerikai légiósunk újabb pontjaival a vezetést is sikerült megszerezni. A fővárosiak egyenlítése után a vezetést is átvették a fehérmezesek, majd 12-12-ig egymás nyakában loholt a két együttes. A szett közepére hárompontos előnyt harcoltak ki a vendégek, így nem csoda, hogy jött is Tumpech Ádám első időkérése. A különbség azonban tovább nőt a felek között, és az újabb szünet sem rázta fel a hazaiakat, így a BVSC ragadta magához a vezetést.
 
Veszprémi pontokkal indult a második játszma, 4-0 után jött is a vendégek időkérése. A hazaiakat azonban ez sem akasztotta meg és pillanatok alatt nyolc pontra nőtt az előnyük. Sólyomvári Evelin sorra szerezte a pontokat és úgy tűnt, hogy a fővárosiak nem tudnak zárkózni. 14-5 után azonban zsinórban hatszor voltak eredményesek a vendégek, így cserékkel próbálta felrázni övéit a VESC vezetőedzője. Bozsó és Piltman ásznyitásai lendítettek egyet a hazai csapat játékán, majd ismét kialakult egy megnyugtató 5-6 pontos vezetés, amely végül elegendőnek bizonyult az egyenlítéshez.
 
A jó hazai kezdés a harmadik szett elején is megvolt, majd 5-5 után ismét veszprémi pontoknak tapsolhatott a nagyérdemű. Zárkózott a BVSC, de Araújóék őrizni tudták az előnyüket, a hajrára kanyarodva pedig már hattal vezettek. Ezután már nem lassítottak a veszprémiek, így a vezetést is sikerült átvenniük.
 
Felváltva estek a pontok a negyedik játszma elején, majd a kétpontos hazai előnyt, kétpontos vendégvezetés követett. A BVSC maradt aktívabb, néggyel is vezettek, majd elkezdett zárkózni a VESC. A folytatásban azonban megtört a hazaiak játéka, egyre több hibával játszottak, amit a fővárosiak rendre ki is használtak. A hajrára kanyarodva elmaradtak az újabb izgalmak, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett.
 
Nagy volt a tét, így minden pontért alaposan megküzdöttek a csapatok az utolsó szett elején. A hazaiak új igazolása, Kiss Emese ponttal szállt be, de féltávnál így is a vendégek jártak előrébb. A térfélcsere után pillanatok alatt egyenlített a veszprémi hölgykoszorú, a hőn áhított vezetés azonban csak nem akart összejönni. Helyette a BVSC lépett meg kettővel, majd jött is Tumpech Ádám időkérése. A vendégek kisvártatva játszmalabdához is jutottak, az elsővel pedig le is zárták a maratoni mérkőzést. A vége 3:2 a BVSC-nek.

Női röplabda NB I
 
VEHIR-VESC - BVSC-Zugló 2:3 (-19, 23, 18, -17, -10)
 
Veszprém, 108 néző. Vezette: Veress, Barabás.
 
VESC: Araújo 19, Sevinger 9, Sólyomvári 18, Richards 18, Bozsó 4, Deli. Csere: Bődi (liberó), Kiss 1, Piltman 2, Kovács, Szalczinger 1, Rácz. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.
 
BVSC: Riczkó 13, Bajnóczi 11, Szerencsés-Miklai 28, Oláh 3, Benedek 11, Pécsi 8. Csere: Sartoris (liberó), Hajós 1, Nagy 6, Wirth, Tóth Bagi. Vezetőedző:  Daróczi Gergely. Másodedző: Kovács Sándor.
 
Tumpech Ádám: A mai mérkőzésen véleményem szerint két jó teljesítményű csapat játékát láthattuk. Sajnos egy kicsit későn ébredtünk és kevésbé bírtuk a mérkőzés végjátékát, mint ellenfelünk. Nagyon sok elemben léptünk viszont előre a múlt heti vereséghez képest, így egy dologra kell törekednünk a következő fordulóban, hogy ez a tendencia megmaradjon. Gratulálok a BVSC csapatának a győzelemhez.