info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Hírek  

Egy pont a fővárosból

2024. febr. 10.
Ötszettes csatában maradt alul a VEHIR-VESC női NB I-es röplabdacsapata a sereghajtó UTE U21 otthonában.
 
Hullámzó játékot hozott az első szett eleje. Hamar négypontos előnyre tettek szert a vendégek, de ezt pillanatok alatt eltüntették a hazaiak, majd hiába vezettek hárommal a veszprémiek, ismét visszakapaszkodott az Újpest. 13-13-nál utol is érték Bődiéket, majd Tumpech Ádám időkérése után a vezetést is megszerezte a lila-fehér gárda. A hazaiak fellángolása azonban nem tartott sokáig. Charlotte Richards visszaszerezte a vezetést, majd Sevinger Eszter ásznyitásaival meg is lépett a VESC, amely már elegendő volt a részsikerhez.
 
Szorosan alakult a második szett eleje. Hiába jártak már előrébb 4 ponttal is a vendégek, az UTE ismét egalizálni tudott, majd sokáig fej-fej mellett haladtak a felek. A hajrára kanyarodva azonban megtört a veszprémiek lendülete, az Újpest kevesebb hibával játszott, így 1-1-ről folytatódott a meccs.
 
A harmadik játszmát már Selmeczi Zsuzsanna fiataljai kezdték jobban, ráadásul a szett közepére hatpontos előnyt harcoltak ki. 18-12 után nagyot küzdöttek a veszprémiek, kétszer is visszajöttek a meccsbe, ráadásul az UTE három szettlabdáját is hárítani tudták. A sajátjaikat ugyanakkor nem sikerült befejezni, a lelkesen játszó hazaiak pedig visszavették a vezetést, majd 29:27-re meg is nyerték a játékrészt.
 
A negyedik szett első felében csak egy csapat volt a pályán. Charlotte Richardsék könnyedén kerültek 9 pontos előnybe, de az üdvösséghez kis híján ez is kevés volt. A fővárosiak ugyanis feljöttek 1 pontra, majd hiába lépett meg ismét a VESC és jutott 5 játszmalabdához, a szettet végül csak minimális különbséggel, 25:23-ra nyerték a vendégek.
 
A mindent eldöntő ötödik játékrészben az újpestiek ragadták magukhoz a vezetést, amit már nem is engedtek ki a végéig. A VESC 8:7-nél még feljött egy pontra, de a hajrában megint a házigazdák voltak pontosabbak, akik végül 3:2-re diadalmaskodtak. 

Női röplabda NB I
 
UTE U21 - VEHIR-VESC 3:2 (-17, 20, 27, -23, 13)
 
UTE Csarnok, 65 néző. Vezette: Veress, Széll.
 
UTE U21: Butor 2, Riesz 10, Szatmári 17, Manninger 24, Kállai 11, Rádosi 3. Csere: Pusztai (liberó), Correa 2, Győr, Báder, Csereklye 10, Vas. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
 
VESC: Kovács, Araújo 22, Sevinger 3, Sólyomvári 14, Richards 21, Bozsó 3. Csere: Bődi, Tóth (liberók),  Piltman 1, Deli, Kiss 2, Rácz, Szalczinger. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.
 
Tumpech Ádám: Az egész mérkőzésen a saját árnyékunkat próbáltuk átlépni. A játék nagy részében rossz volt a blokkunk és a nyitásfogadásunk, valamint fegyelmezetlenek voltunk védekezésben. Ezek mellett a hibák mellett pedig már soknak bizonyult az, amiben az UTE jobb volt nálunk. Gratulálok nekik!