info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Csörgőlabdázz a Magyar Parasport Napján!

2024. febr. 12.
Az Országgyűlés 2017 végén egyhangúlag határozott arról, hogy minden évben február 22-e a Magyar Parasport Napja, amelyre idén így már hetedszer kerülhet sor. A dátum választása szimbolikus: 1970. február 22-én alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja.
 
A Magyar Paralimpiai Bizottság - valamint a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége - ebben az évben is tartalmas programokkal készül. Idén is meghirdetik a Lélekmozgató programot, melyben a belföldi és a külhoni óvodások, általános és középiskolások, illetve a felsőoktatás hallgatói testnevelés órákon próbálhatják ki az ajánlott sportjátékokat, vagy szemléletformáló programokon vehetnek részt. A programhoz az önkormányzatok, gyermekvédelmi és szociális intézmények, illetve idén "újoncként" a sportegyesületek is csatlakoznak.
 
A Veszprémi Egyetemi Sport Club csörgőlabdázni hívja az érdeklődőket, melyből a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának csapata is kiveszi majd a részét, míg a szabályokat Bodányi Levente, a magyar válogatott szövetségi kapitánya ismerteti majd.
 
 

Íme a részletes program:
 
Időpont: 2024. február 22. csütörtök 17:30
 
Helyszín: Pannon Egyetem, Testnevelési és Sport Intézet, Tornacsarnok (8200 Veszprém, Egyetem utca 10.)
 
3 fős csapatok jelentkezését várjuk!
 
Játékidő: 2x6 perc. (Amennyiben a 10 gól különbség megvan a két csapat között, úgy időtől független véget ér a mérkőzés.)
 
A Pannon Egyetem hallgatói, akik részt vesznek a programon 1 testnevelést aláírást is szerezhetnek.