info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Bronzérem az országúti országos bajnokságról!

2024. jún. 24.
Vasárnap rendezték az országúti kerékpárosok országos bajnokságát. A Pannonhalma környéki 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős - U23-as és felnőtt - női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba.
 
Az MVM VESC Cycling Team két U23-as versenyzővel tervezte a részvételét a megmérettetésen, Horváth Áron viszont azonban nem épült fel a betegségéből, így végül Bokros Csenge képviselte egyesületünket.
 
A harmadik körig együtt haladt a mezőny, majd Vas Kata Blanka és Zsankó Petra támadására nem tudott reagálni más, így ők hamar felépítettek egy meggyőző előnyt, míg az "üldözők" továbbra is együtt tempózgattak. Bokros Csenge elmondása szerint így elég unalmasra sikeredett a verseny, pár kisebb meginduláson kívül nem sok minden történt, így fejezték be az 5 nagykört és fordultak az Apátság felé vezető meredek emelkedőre.
 
Az MVM VESC Cycling Team versenyzője végig igyekezett elöl helyezkedni, hogy át tudjon venni egy esetleges támadást, főként mivel az emelkedők feküdtek neki. Sajnos a kiskörre ráfordulva azonban rutintalanul a mezőny hátsó felében volt (mint kiderült, azt hitte, hogy van még egy nagykör hátra), miközben két lány elöl megindult az emelkedőn.
 
Mire Csenge reagálni tudott és kikerülte a mezőnyt a két szökevény már eltávolodott 15-20 másodpercre, így egyedül próbált rájuk felzárkózni. A két lány elöl ügyesen összedolgozott, így a VESC kerékpárosa hiába küzdött, nem ért fel rájuk, miközben mögötte a mezőny őt üldözte. Így fordultak a cél előtti utolsó meredek emelkedőre, ahol Csenge újra megpróbált beleállni az emelkedőbe, de a célig nem tudta hátrányát lefaragni így 30 másodperccel lemaradva a két lány mögött haladt át a célvonalon.
 
Az eredménnyel azonban így is elégedett lehetett, az elit női mezőnyben abszolút 5. helyen, az U23-as lányok között a 3. helyen végzett mindössze második országúti mezőnyversenyén.
 
Fotó: Vanik Zoltán