info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Hírek  

Bejutottunk a négy közé

2024. márc. 24.
Már az első percektől kezdve nagy csatát hozott a VEHIR-VESC - Vasas NB I-es bajnoki, egyik fél sem ismert elveszett labdát a meccs elején. Az 1-2 pontos hazai vezetés után a fővárosiak pillanatai következtek, és König Gábor együttese szép lassan meglógott hat ponttal. Nem zuhantak azonban össze a veszprémiek, ledolgozták a hátrányukat, 19:18-nál pedig a vezetést is átvették. Sólyomvári Evelin és Charlotte Richards pontjai a legjobbkor jöttek a hajrában, így a Veszprém került előnybe (1-0, 25:20).
 
A folytatás sem hozott kisebb küzdelmet. A jó Vasas kezdés után megérdemelten egalizált a VESC, majd hol az egyik, hol a másik fél járt előrébb. Botyánszki vezérletével kezdtek meglépni a piros-kékek, Tumpech Ádám pedig időkéréssel és cserékkel próbálta felrázni övéit. A házigazdák 12:23 után végre megtalálták a játékukat, sikerült is közelebb férkőzniük, de a vendégek végül nem engedték ki a szettgyőzelmet a kezeik közül (1-1, 17:25).
 
Jobban összpontosított a harmadik játszma elején a Vasas, így kisvártatva kétszer is magához rendelte övéit a veszprémiek mestere. A második szünet után is inkább a fővárosiak voltak ponterősebbek, akik végül könnyedén nyerték a játékrészt (1-2, 17:25).
 
Nem indult jól a negyedik szett a hazaiaknak, 1:4 után azonban megtáltosodtak bakonyiak, és átvették a vezetést. Hiába azonban az előny, ismét a vendégek pillanatai következtek, akik tetemes előnyt harcoltak ki a játszma közepére. A hajrára kanyarodva felzárkózott négy pontra a VESC, arra azonban már nem maradt erejük, hogy megszorongassák a listavezetőt (1-3, 19:25).
 
A VEHIR-VESC gárdája vereséggel zárta az alapszakaszt, de az UTE U21 Gödöllő elleni sikere így is azt jelenti, hogy a veszprémi hölgykoszorú jutott be a legjobb négy közé, és játszhat éremért a rájátszásban.

Női röplabda NB I
 
VEHIR-VESC - Vasas SC 1-3 (20, -17, -17, -19)
 
Veszprém, 100 néző. Vezette: Varjasi, Nagy.
 
VESC: Deli 2, Araújo 7, Kiss 14, Sólyomvári 17, Richards 14, Bozsó 2. Csere: Bődi (liberó), Piltman 2, Kovács 2, Rácz, Szalczinger, Sevinger 1. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.
 
Vasas: Kiss 14, Rieder 5, Märcz 5, Botyánszki 16, Fekete 17, Olcsváry 14. Csere: Stankovics (liberó), Engin, Altorjay. Vezetőedző: Kőnig Gábor. Másodedző: Nagy Fanni. 
 
Tumpech Ádám: Az első szett második felében kimondottan jól játszottunk, de utána képtelenek voltunk reagálni a változásokra. Gratulálok a csapatnak a legjobb 4 közé jutáshoz, egy kis pihenő után még keményebben fogunk dolgozni, hogy kijavítsuk a hibákat. A szurkolóknak most is nagyon köszönjük, hogy mellettünk álltak. Reméljük, hogy a rájátszásban is telt ház előtt léphetünk majd pályára.