info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Hírek  

Beindult a versenyszezon

2024. márc. 26.
 
Idén is a Serbia Epic Series C1-es minősítésű nemzetközi versenysorozaton kezdte a versenyszezont az MVM VESC Cycling Team. A Fruška Gora Nemzeti Parkban rendezett viadalon ezúttal nemcsak elit, hanem egy junior és két kadét versenyzőnket is rajthoz állítva. A háromnapos sorozaton nagyszámú, erős nemzetközi mezőny gyűlt össze, a májusban záródó olimpiai kvótaszerzés hajrájában, ezért a vártnál keményebb futamokra számíthattunk. Maga a pálya technikailag egyszerű és sajnos elég unalmas, igazi "old school" erőpálya, de első edző- és felmérő versenyeknek megfelelt, ha nem is  feküdt kifejezetten versenyzőinknek.
 
 
U17-es fiú és lány indulónk mindegyik futamukon stabilan versenyeztek, hangolódva az induló szezonra. Csizmazia Mátyás az első napon az 5.helyen végzett, szombaton pedig kicsit nagyobbat küzdve a 4. helyezésre szépített.
 
 
Bokros Kincső az első napon ügyes versenyzést mutatva sprintbefutóval haladt át a célvonalon, míg másnap kissé fáradtan, saját tempóban próbált jó pozícióba kerülni, végül mindkét futamán a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A vasárnapi futamokat az esőzések miatt vállalhatatlanul sárossá váló pályán már nem terveztük a fiataloknak, ezért aznap a szurkolás volt a feladatuk.
 
 
Révész Ádám első junior versenyén állt rajthoz a népes külföldi mezőnyben, még nem tudva, hová pozícionálja magát, bár bízva a top 10-es pontszerző helyezésben. Ádám felkészülése jól sikerült és a szezon első versenyein szépen szerepelt. Első nap túl erősen bekezdve a táv felénél ugyan "megrogyott", de végül be tudta hozni magát a 7.helyre. Másnap már átgondoltabban versenyzett, jól beosztotta erejét és a nagyszerű 5.helyezést érte el. A vasárnapi dagonyázás és a fáradtság kicsit felülírta a terveket, de még így is sikerült a 8.helyre felverekednie magát, így összesen 26 UCI ranglista pontot gyűjtve a hétvégi versenysorozaton.
 
 
U23-as versenyzőinknek az erős elit mezőnyben kellett helyt álljanak és bár nagyobb elvárások nélkül, felmérés és edzéscéllal álltak rajthoz, bíztató eredményekkel zárták a hétvégét. Első versenynapján Horváth Áron jó ritmusban, folyamatosan jobb pozíciókban haladt és szép versenyzést bemutatva a 20. helyet érte el az elit felnőttek között. Áronnak a nagyobb intenzitású, minőségi edzések még csak most kezdődnek, így különösen jó volt látni, hogy erős alapot sikerült felépítenie ahhoz, hogy az első májusi világkupára jó formában lehessen. A második napon kevésbé tolerálta még az intenzív terhelést és pár kör után inkább kiállt, hogy többet regenerálódva a harmadik versenyét majd értékelhetően tudja befejezni.
 
Vasárnapra azonban az időjárás is átírta terveket. A szakadó eső már a junior futamok alatt sártengerré változtatta a pályát, ami az elit rajtra masszív dagonyára tömörödött és túlélőversenyre változtatta az eseményt. A futós/tolós, sárban csúszkálós, sártól elnehezült bicaj cipelés nem Áron erőssége, de szívósan nyomta a köröket és végül a 19.helyen be is tudta fejezni a versenyét.
 
 
Bokros Csenge U23-as női versenyzőnk az első napon erősen, határozottan bekezdve az élboly elején haladt, tesztelve felkészülését az idei szezonra, majd ügyesen vette fel saját tempóját a felnőtt mezőnyben. Végül a pontszerző 7.helyen érkezett a célba, ami bíztató a felkészülés ezen fázisában. Szombaton kevésbé kapta el a verseny lendülete, inkább egy fenntartható egyenletes versenyzést mutatott be. A futamot a 8. helyen fejezte be, amit elmondása szerint az egyhangú pálya és a ritmustalan tempózgatások miatt egyáltalán nem élvezett és ez sokat visszavett teljesítményéből. A vasárnapi extrém sarazást már nem is vállalta, de így is 30 UCI ponttal fejezte be a szerbiai sorozatot.
 
A csapat egy rövidebb edzőtáborozást követően április elején a nals-i junior világkupára és kiemelt kategóriás UCI versenyre utazik, ahol jóval technikásabb pálya és nagyszámú, kemény mezőny vár az MVM VESC Cycling Team kerékpárosaira.