info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Alsóörsre érkeznek a legjobb mountain bike-osok

2024. Ápr. 18.
Egy vadonatúj erdei pályát rejt az Amfiteátrum melletti erdős rész Alsóörsön, melyet a napokban próbálhattak ki a profi bringások. A bejárásra a fővárosból is érkeztek kerékpárosok, hogy felmérjék a terepet a júniusi magyar kupa futam előtt.
 
- Maga az XCO pálya is egy rövid életre tekint vissza, hiszen két évvel ezelőtt készült el, nem is nagyon ismerik még és arra számítunk, hogy ezután a verseny után - ami egy olimpiai szakág - ismert lesz a pálya és sokan fogják használni - nyilatkozta Sós Sándor, a szervező Superior Racing Team részéről.
 
 
A megmérettetésre nemzetközi mezőnyt várnak a házigazdák.
 
- A környező országokból is várunk indulókat, U9-es korosztálytól a legnagyobbakig. Nagyságrendileg olyan 200-220 főre számítunk, akik itt lesznek velünk ezen az új, csodálatos helyszínen - tette hozzá Sós Sándor.
 
A június nyolcadikai XCO verseny előtt a tervek szerint egy kerékpározást népszerűsítő programmal is készülnek a szervezők a helyi iskolások számára.
 
A szervezésből pedig a Veszprémi Egyetemi Sport Club is kiveszi a részét, ráadásul az MVM VESC Cycling Team versenyzőinek is szoríthatnunk majd a futamok alatt.