info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Hírek  

A bronzéremért játszhatunk a folytatásban

2024. Ápr. 26.
Jól kezdte a VEHIR-VESC együttese az elődöntő második felvonását, valósággal állva hagyták a Vasast az első szettben. Kőnig Gábor időkérései sem rázták fel a vendégeket, így Sevinger Eszterék magabiztosan ragadták magukhoz a vezetést.
 
A második játszmára nagyot fordult a játék képe. A veszprémieknek semmi sem sikerült, miközben a piros-kékeknek minden bejött a túloldalon, így könnyedén egyenlített a Vasas.
 
A folytatásra elbizonytalanodtak Tumpech Ádám tanítványai. A hazaiakon a cserék és az időkérések sem segítettek, ráadásul a harmadik szett hajrájára kanyarodva kilenc pontra nőtt a vendégek előnye. Innen a veszprémiek még valamelyest kozmetikázni tudtak az eredményen, de a játszmát így is a Vasas nyerte.
 
A meccsben maradásért küzdött a VESC a negyedik szettben, és ennek megfelelően játszottak Sólyomvári Evelinék. 14-14-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ezt követően azonban a vendégek pillanatai következtek, innen pedig már nem volt visszaút a veszprémi hölgykoszorú számára. A Vasas végül 3:1-re nyerte a találkozót, 2:0-ra pedig a két nyert meccsig tartó párharcot, így a VEHIR-VESC együttese a bronzéremért küzdhet tovább a folytatásban.
 
Tumpech Ádám: A második szettől sajnos annyi hibát vétettünk, amennyi két meccsre is elég lett volna. Olyan érzésem volt, mintha nem is ugyanaz a csapat játszott volna tovább az első játékrész után. Gratulálok a Vasas csapatának és további sok sikert kívánunk nekik, mi pedig harcolunk tovább az éremért.

Női röplabda NB I - elődöntő 2. mérkőzés
 
VEHIR-VESC - Vasas SC 1:3 (15, -13, -19, -19)
 
Veszprém, 172 néző. Vezette: Nagy, Mezei.
 
VESC: Araújo 13, Kiss 8, Sólyomvári 12, Richards 6, Sevinger 7, Deli 2. Csere: Bődi (liberó), Piltman, Kovács 1,
Rácz, Bozsó. Vezetőedző: Tumpech Ádám.
 
Vasas: Olcsváry 13, Kiss 14, Rieder 5, Märcz, Botyánszki 19, Szemler. Csere: Stankovics (liberó), Sinka 1, Altorjay, Fekete 9. Vezetőedző: Kőnig Gábor.