info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Szezonzáró Nagykanizsán

2024. okt. 02.
 
 
Szeptember utolsó hétvégéjén az XCO magyar kupa záró futamára Nagykanizsára utazott az MVM VESC Cycling Team. A szervező Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület az elmúlt évekből már jól ismert pályán, zökkenőmentesen rendezte meg az év utolsó kupafutamát, majd ezt követően a sorozat zárásaként az összetett eredményhirdetést.
 
Sajnos a csapatot betegségek "tizedelték", így a szombati pályaedzésekre csak két versenyzőnkkel, Bokros Kincsővel és Révész Ádámmal érkeztünk és kezdtük meg a készülést a másnapi futamokra. A versenyt megelőző esőzés ugyan szombatra még csúszós, saras pályát eredményezett, de szerencsére vasárnapra már tökéletes körülmények (és letisztított bicajok) várták versenyzőinket. Másnap délelőtt megérkezett két U23/elit versenyzőnk is, akik még egy napot próbáltak adni a betegségből való felépülésüknek, és úgy döntöttek, hogy mégis rajthoz állnak vasárnap.
 
Első versenyünk az U17-es lányok futama volt, ahol Bokros Kincső állt rajthoz a VESC színeiben. Kincső ugyan a rajtnál beragadt a sárba és boly végén kezdte meg az első emelkedőt, de higgadt maradt és folyamatosan előzte vissza a lányokat, majd végül másodikként ért célba a három körös versenyén.
 
Révész Ádám az U19-es fiúk között indult és a rajt után azonnal az élre állt, majd két versenytársával együtt gyorsan le is szakították a többieket. Gödöllői versenytársuk az első körben ellépett Ádámtól, így az osztrák versenyzővel a kerekén folytatta a versenyzést. Ádám hiába próbálta leszakítani ritmusváltásokkal, megindulásokkal ellenfelét, az 5 körön át "lógott" rajta, majd az utolsó kör közepén betámadta és fel is épített egy 10 másodperces előnyt, amit Ádám a célig már nem tudott ledolgozni, így a nagyszerű harmadik helyen végzett.
 
A délutáni elit futamokban a nőknél Bokros Csenge, a férfiaknál Horváth Áron képviselte a csapatot és rajtoltak el 6, illetve 7 körös versenyükre. Áron sajnos még nem épült fel, emiatt két kör után feladni kényszerült a küzdelmet. A betegség miatt jobbnak látta kiszállni, nem terhelni tovább szervezetét és inkább mihamarabb a teljes gyógyulásra fókuszálni a következő időszakban.
 
Csenge szintén szenvedett még a betegsége miatt, de szerencsére a lányok tempója sokáig viszonylag nyugodt volt, így két magyar és egy ukrán versenyzőtársával együtt tudott haladni az élbolyban. A verseny felétől azonban a lányok rákapcsoltak, Csenge pedig inkább "kímélő módban" saját tempóban fejezte be a futamot, végül harmadikként haladva át a célvonalon.
 
A szezonzáró utolsó futamot követően az ezévi mountain bike olimpiai-krossz magyar bajnokságban versenyzőink szereplése az alábbi összetett eredményekkel zárult:
 
Bokros Csenge, Elit nő: 1.hely
Révész Ádám, U19 férfi: 2.hely
Bokros Kincső, U17 nő: 2.hely
Horváth Áron, Elit férfi: 5.hely
Varga Csanád, U15 férfi: 14.hely
Csizmazia Mátyás, U17 férfi: 24.hely
 
Gratulálunk versenyzőinknek a szezon során elért eredményeikhez!
 
Fotó: Németh Larina