info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Hazai és nemzetközi terepen kerékpárosaink

2024. júl. 15.
Július első hétvégéjén két helyszínen állt helyt az MVM VESC Cycling Team csapata. Az utánpótlás versenyzők az XCO Magyar Kupa harmadik, Hangonyban megrendezett állomásán vettek részt, míg az U23-as tagjaink a les gets-i világkupára utaztak.
 
Hangonyban rekkenő hőség és a pálya pora fogadta a résztvevőket, ahol a magyar versenyzőkön kívül sok szlovák rider is rajthoz állt a C3-as minősítésű nemzetközi versenyen. A VESC kerékpárosai közül az U15-ös fiúknál Varga Csanádnak, az U17-es fiúknál Csizmazia Mátyásnak, míg a lányoknál Bokros Kincsőnek szurkolhattunk.
 
Varga Csanád versenye jól sikerült, a meleg ellenére folyamatosan dinamikusan haladt és tizedikként haladt át a célvonalon. Csizmazia Mátyásnak sajnos kevésbé forogtak a lábai, kifogtak rajta a pálya emelkedői, valamint a hőség, így végül a 15. helyen ért célba.
 
Az U17-es lányoknál Bokros Kincső rajtolt, bár nem túl sikeresen, beragadva két szlovák lány mögé. Miután sikerült megelőznie őket, szépen jött fel a mezőny elejére, majd végül a célban a második helyezésnek örülhetett.
 
A francia világkupa futam idén is a Felső-Savoya-i Les Gets-ben került megrendezésre. Az időjárás és így a pálya itt szintén extrém körülményekkel várta az indulókat, bár ez esetben nem a hőség, hanem a hűvös idő, a szakadó eső és a csúszós, saras nyomvonal tette próbára U23-as versenyzőinket. Az időrenden és a pályaedzéseken többször is változtatni kellett az szélsőséges időjárás miatt, illetve volt olyan futam, amit a résztvevők biztonsága érdekében töröltek is.
 
Bokros Csenge a non-stop esőzést követő vasárnap reggelen állt rajthoz az U23-as nők között. Csenge általában szereti a saras versenyeket és a technikailag nehéz pályákat, a les gets-i pedig az egyik kedvence. Sajnos az U23-as lányok többségének technikai felkészültsége finoman szólva sem éri el az itt elvárt szintet, ugyanakkor brutális adok-kapok megy a rajtnál illetve minden előzésnél. A VESC versenyzője a rossz rajtpozíciója miatt ismét belekeveredett a sűrűjébe, de míg Val di Sole-ban megúszta a tömegbukást, addig most több oldalról is összeakadtak vele, kapott a gyomrába és a hátába egy-egy kormányt és átesett az előtte elfekvő versenyzőkön. Később összeszedte magát és a 75 fős mezőny végéről indult a többiek nyomába. A történtek miatt nem tudta saját tempóját menni, de próbált egyre jobb pozícióba kerülni és végül a 45. helyezéssel tudta befejezni a versenyt.
 
Horváth Áron az U23-as fiúk népes mezőnyében állt rajthoz és bár betegsége miatt még nem volt 100 százalékos, igyekezett minél előrébb végezni. A verseny első felében ez sikerült is, jól tartotta a tempót, de sajnos később egyre jobban belassult és végül a 122. helyen haladt át a célvonalon.