info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Bővült a triatlon szakosztályunk!

2024. márc. 06.
 
Még 2022 februárjában csatlakozott egyesületünkhöz Badar Gergő, aki azóta feltette egyesületünket a triatlonos térképre. Két évvel később újabb lendületet kapott szakosztályunk, hiszen jelentős bővülésen esett át a szakág.
 
- Még 2023 nyarán határoztuk el többen, hogy egy közös klubban, egyesületben folytatnánk tovább a sportolásunkat - nyilatkozta a kezdetekről Babos Csaba, a szakosztály vezetője. - Még egy saját egyesület létrehozása is felmerült, de végül és szerencsére a Veszprémi Egyetemi Sport Clubot kerestük fel csatlakozási szándékunkkal. A vezetőség fogadtatása és lelkesedése az irányunkba egyértelművé tette, hogy a lehető legjobb helyre kerültünk.

- Mit jelent pontosan a bővülés?

- A VESC szabad kezet adott a szakosztály bővítésére és beindítására. Bár már 2 éve egy elit versenyzővel, Badar Gergővel működött a triatlon szakág, de igazán élni, fejlődni a 2024-es évtől fogunk. Tavaly még csak 6-8 fő szeretett volna csatlakozni, de mostanra 24 tagot számlál a szakosztály. A tagok mindegyike igen lelkes. Valaki csak duatlonon fog indulni, valaki most tanul úszni, hogy megmérettesse magát a triatlon világában. Egy közös van bennünk, hogy mindenki szereti a sportot és szereti a saját határait feszegetni. Mindenkit szeretettel várunk, aki ki szeretné próbálni vagy akár komolyan űzné ezt a sportágat és nem utolsósorban mindezt egy remek közösségben, támogató csapatban teheti meg.
 

- Mi a helyzet az utánpótlás-neveléssel?

- Ezt a növekedést tovább szeretnénk folytatni és terveink között szerepel az utánpótlás elindítása is, mert meggyőződésünk, hogy fiatal sportolók nélkül nincs igazán életképes jövője egy szakosztálynak. A VESC elnöksége nyitott ez irányú törekvéseink előtt.

- Milyen versenyek várnak rátok idén?

- Tavasszal az alapozási, felkészülési időszak után páran megmérettetjük magunkat a BSZM-en, ami egy 4 napos Balaton kerülő futóverseny, majd jön az Ultrabalaton, amit sokan ismernek már. Április 27-én Balatonbogláron, egy sprint távval megindítjuk a duatlon szezont is. Ezt követi majd pár triatlon verseny. Sprint, rövid, középtáv. Májusban Tiszaújváros, Gyékényes, júniusban Keszthely, júliusban Tata, hogy csak pár helyszínt említsek. Augusztusban jön sokunk fő versenye, a nagyatádi eXtremeMan, ami egy hosszútávú triatlon verseny. Itt lesznek a VESC színeiben egyéniben és váltóban indulók is, de ilyen távval szeptemberben is lesz verseny Balatonfűzfőn a Balatonman szervezésében, ahol úgyszintén lesz indulónk. Majd levezetésként egy duatlon belefér még Ajkán és talán október - november környékén egy maraton valahol. A duatlon, triatlon versenyeken magunkra húzzuk a nem csak szerintem jól megtervezett versenymezünket és igyekszünk a 2024-es évben a Magyar Triatlon Szövetség ranglistáján egy igen előkelő helyre felhozni egyesületünk. Így indulunk el a 2024-es évben és remélhetőleg maradunk is ezen az úton, amíg csak mozogni tudunk. Hajrá triatlon, hajrá VESC!