info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

A nagy meleggel is megküzdöttek kerékpárosaink

2024. Ápr. 08.
Április első hétvégéjén Olaszországba utazott az MVM VESC Cycling Team csapata, hogy részt vegyen idei első kiemelt kategóriás versenyén. 
 
Az olaszországi Marlene Südtirol Sunshine Race tradicionális szezonkezdő verseny a régióban, ráadásul UCI HC kategóriás, az U19-es indulóknak pedig az UCI Junior Series világkupa sorozat egyik futama. Ehhez mérten nagyszámú, erős mezőnyre számíthatott minden versenyző, amit tovább nehezít minden évben a zömmel egynyomos, rosszul előzhető pálya.
 
Elsőnek a junior fiúk kezdtek a reggel 9 órás rajttal, köztük Révész Ádámmal, aki első ilyen formátumú nemzetközi futamán vett részt. Bár a felkészülése jól halad és motiváltan, jó erőben is érkezett a versenyre, a 150 fős mezőny "átgázolt" rajta. Nem tudta saját ritmusát bicajozni az állandó megállás, bringatolás, tülekedés miatt a beduguló szűk pályán és szétesett versenye. Végül a 128.helyen végzett, mely nem tükrözi jelenlegi felkészültségét. Bár tapasztalatszerzésnek mindenképpen fontos lépés volt, hogy értékelhetően befejezte a versenyt és remélhetőleg a következő futamon jobban el tudja majd kapni a fonalat.
 
A délben indított női futamokban Bokros Csenge volt érdekelt, aki a májusi első világkupára való felkészülésként vett részt a versenyen. Jó rajtot követően a startkörről az élmezőnnyel jött meg és szépen is haladt a verseny feléig, amikor a hirtelen jött meleg "kiütötte" és hiába frissített, fokozatosan esett vissza. Sajnos nem is tudott magához térni, de nagyot küzdve, végül körhátrány nélkül a 18. helyen futott be a célba.
 
A férfiak versenye a szokatlan 30 fok feletti nyári melegben rajtolt, melyben Horváth Áron szintén jól indult és szépen is haladt, határozottan versenyezve a top 20 körüli pozícióban. A harmadik körben azonban "megfőtt"  és annyira kiütötte a meleg, hogy - elmondása szerint csak szédelgett a pályán - kiszólították a versenyből, melyet így végül az 52.helyen tudott befejezni.
 
Bár kemény menetre számított mindenki, összességében mégsem ezekért az eredményekért ment a csapat a versenyre, reméljük a következőn lesz lehetőségük szépíteni.