info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Szlovákiában folytatódott a versenyszezon

2024. Ápr. 23.
Az MVM VESC Cycling Team versenyzői az elmúlt hétvégén a szlovákiai Drozdovo síközpontban megrendezett C1-es minősítésű nemzetközi versenyen szerepeltek. A pálya nyomvonalának nagy része a központ bike parkjában lett kialakítva, ami kedvezett a technikailag felkészültebb, ügyesebb versenyzőknek. A nemzetközi mezőny és a technikai elemekkel teli pálya mellett a legnagyobb kihívást mégis az időjárás jelentette.
 
A pénteki pályajáráson is látszott, hogy a pálya nehézségével párosuló sáros nyomvonal és a hideg idő kemény feladat elé fogja állítani az indulókat. A versenyre viszont az időjárás végleg eldöntötte, hogy nagy szelektálást fog végezni a mezőnyben. A hőmérséklet alig nulla fok fölé hűlt, eső, havaseső és jégeső váltakozva "szórakoztatta" a futamok alatt a versenyzőket.
 
Az első rajtunk az U17-es fiú futamban volt, ahol Csizmazia Mátyás az utolsó sorból indulva a 23.helyig verekedte előre magát az 53 fős mezőnyben. Ugyanezen kategóriában a lányok között Bokros Kincső jó rajtot követően ügyesen haladt az élbollyal, míg egy technikai probléma miatt a bicajról leszállva futva tette meg egykörös versenye nagy részét. Mire a szerelő zónába ért és meg tudtuk javítani a kerékpárját, addigra mezőny végéről vehette üldözőbe társait, így végül a 10. helyen fejezte be versenyét.
 
A junior fiúknál Révész Ádám állt rajthoz, de futama rövidre sikerült, mivel az egyik lejtmenetben összeakadt egy versenytársával és ráesett a térdére. Ugyan tovább tudott menni, de sérülése hátráltatta és fejben is szétesett a sárban futás, csúszkálás miatt és feladta a versenyt.
 
Az elit nőknél Bokros Csengének szurkolhattunk, akinek ezen a napon jó lábakkal sikerült felkelnie. Szépen, határozottan versenyezve jött fel egészen a harmadik pozícióba és az egyre extrémebb időjárás és sarasabb pálya ellenére végig stabilan haladt.
 
Az utolsó kör hajrájában hibázott csak és elesett, de szerencsére össze tudta szedni magát és folytatni a versenyt, így végül az 5. helyen haladt át a célvonalon.
 
Az elit férfiak 46 fős futamában Horváth Áron képviselte a VESC színeit. Áronnak fekszenek a technikás pályák ezért nagyon jól haladt a lejtőkön és gyorsan a 20. hely környékére jött fel. A meredek sárdagasztós mászások viszont sokat kivettek belőle, az ötkörös futam végére kicsit visszaesve végül - legjobb magyarként - a 24. helyen végzett.