info@vesc.hu
Kövess minket instagram facebook youtube

Hírek  

Együtt a sikeres szereplésért!

2023. szep. 15.

Közösen indít csapatot a Rampage Women's Hockey a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a Pannon Egyetem az osztrák bázisú DEBL bajnokságban. A felek egy közös sajtótájékoztatón számoltak be a részletekről pénteken az Országos Testnevelésügyi Konferenciát megelőzően.

- A közös munkát már tavaly elkezdtük, de remélem, hogy szintet tudunk lépni az előttünk álló szezonban. Veszprémi csapatként fogunk versenyezni, a VESC és a Pannon Egyetem támogatásával, ráadásul Maricsek Sára személyében egy hallgató is szerepel nálunk, aminek nagyon örülünk, hiszen a célunk az, hogy minél többen minket, a VESC-et és a Pannon Egyetemet válasszák - mondta a pénteki sajtóeseményen a Veszprémi Jégkorong Klub szakmai igazgatója, Máhl Krisztián.

A jelenleg 13 szakosztály számláló Veszprémi Egyetemi Sport Club számára kiemelten fontos, hogy minél többen sportoljanak a térségben.

- Kiemelt vidéki sportegyesületként szeretnénk minél több városlakót és egyetemistát a mozgásgazdag élet felé terelni és azt gondolom, hogy jó úton haladunk - kezdte beszédét a VESC ügyvezetője, Szokolik Gergely. - Négy szakosztállyal indultunk, tizenháromnál tartunk és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Rampage együttesén keresztül mi is bekapcsolódhatunk a veszprémi jégkorong-életbe.

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja az intézmény Sport és Tanulás Programját emelte ki a hallgatóságnak.

- Minden segítséget megadunk azoknak, akik az iskolapadban és a sportpályákon is szeretnének kiemelkedően teljesíteni. Többek között külön ösztöndíjat biztosítunk számukra, de fontos megemlíteni az egyéni tanulmányi vagy éppen vizsga rendet. A cél, hogy az érintettek mind a két területen a saját ütemük, a saját elképzeléseik szerint haladjanak - tette hozzá Csillag Zsolt.

Az egyetemi hallgatót is felvonultató csapat szombaton már be is mutatkozik a bajnokságban. 15 órától a Graz ellen lépnek jégre a veszprémi jégcsarnokban.