VESC-érmek a veterán vívók országos bajnokságáról

December első hétvégéjén rendezték meg Budapesten, az UTE csarnokában a veterán vívók országos bajnokságát, ahol a Veszprémi Egyetemi Sport Club versenyzői is pástra léptek. Ráadásul a tőlük már megszokott szép eredmények sem maradtak el!

Szombaton az egyéni versenyekre került sor. Először a legnépesebb fegyvernem, a párbajtőr szerelmesei küzdöttek meg az érmekért, helyezésekért, a VESC pedig mind a négy korosztályban indított vívókat. Imreh László a 70+ korosztályban meg sem állt az első helyig, amely összességben már a tizedik veterán elsősége volt!

További eredmények:

40+ Imreh Dániel 8. hely

50+ Szalay Károly 10. hely, Dr. Simon Attila 19. hely

60+ Tölgyesi Ákos 14. hely

70+ Imreh László 1. hely

Délután a tőrözők léptek pástra. Itt az 50+ és 70+ korosztályban vívott VESC-es versenyző. Szalay Károly feledtetve a délelőtti gyengébb szereplését, remek vívással utasította maga mögé a vetélytársakat, így ő is magyar bajnoki címnek örülhetett. Imreh László a 70+ korosztályban bronzérmes lett.

Vasárnap a párbajtőr csapatok küzdelmével folytatódott a viadal. A VESC először a Belvárosi Sport Egyesület 2. csapatát verte 45:18-ra, majd a 4 közé kerülésért a korábbi világbajnok, Székely Zoltánnal felálló Danubius RSC csapatát győzte le 45:43-ra. A döntőbe kerülésért az „idegen tollakkal” kiegészült Budapesti Honvéd csapatától 45:32-es vereséget szenvedtek. A Honvéd csak erre a versenynapra igazolt az Egyetemi Vívó Clubtól olyan versenyzőt, akivel felállva megnyerték a versenyt.

Végül a 3. helyért vívott mérkőzést a veszprémiek a Szurka-Piszka Vívó SE ellen 45: 42-re elveszítették. A 12 csapat közül így a negyedik helyen zárta a Tölgyesi Ákos, Szalay Károly, Imreh László alkotta gárda a bajnokságot.

Leave a Reply