Nagy sikere volt az I. Szajkó Kupának

A nemrég elhunyt Siklósi Lajos emléke előtt tisztelegve rendezett vitorlásversenyt a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a Szajkó Árnyékolástechnika Kft. a Marina Fűzfő kikötőben június 10-én.

A jó hangulatú versenyre 14 egység nevezett, 39 vitorlázóval. A tervezett két futam mindegyike sikeresen lezajlott, a változó szélviszonyoknak köszönhetően egy kis halasztással, majd pálya rövidítéssel. Sokat elárul az időjárásról, hogy az első futam rajtja még északi szélben zajlott, aztán a kissé széthúzódó mezőny egésze friss déli szélben lépte át a célvonalat.

A délutáni díjátadó előtt Nagy Gergő gitárművész adott koncertet, majd a résztvevők megemlékeztek Siklósi Lajosról, akinek életpályáját és vitorlás múltját fia, Róbert mutatta be röviden.

A verseny értékelésében az abszolút győztes egy vándorkupát vehetett át, amelyet a helyi Diófa Műhely ajánlott fel és a serleget ez alkalommal a Jöttment legénysége vihette haza.

Az összesített eredmény (előnyszám alapján korrigált befutási idő – yardstick) szerint a dobogósok, érmesek:

Arany – Démon – Top 34 – Dénes István, Harmath Gábor, Czibor András, Czibor Gergő

Ezüst – Jöttment – Grand Surprise – Kátai Dénes, Bíró Mihály, Foki Ákos

Bronz – N.A. – 470 – Bors Bálint, Ther Balázs

Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek és szeretnénk köszönetet mondani Böröcz Péternek és csapatának a versenyrendezésért, a Marina Fűzfőnek a Sirály étteremnek és Nagy Gergőnek a zenés vacsoráért, a Diófa Műhelynek a művészi vándorkupért, a Pannon Egyetem legbátrabb hallgatójának, Rolya Alexandrának a részvételért, Szajkó Viviennek a fotózásért és végül de nem utolsó sorban a Szajkó Árnyékolástechnika kft-nek és a VESC-nek a szponzorációért és a szervezésért.

Leave a Reply