Megkerülték a Tihanyi-félszigetet

A hétvégén rendezték meg a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékversenyt, amely az egyik legnépszerűbb összecsapás a honi vitorlázók körében. A megmérettetésen idén is több száz hajó állt rajthoz a Balatonfüred-Tihany-Sajkod előtti vízterületen.

Nyerni mentünk és szerencsére nem rontottam az idei statisztikámon – kezdte összefoglalóját a VESC versenyzője, Körmendi Gergely. – Nagyon kemény küzdelem volt, esővel, hideggel és szerencsére széllel tarkítva. Két egységgel, a testvérhajónkkal a Zenit & More-ral és a Passzióval folyamatosan cserélődtünk az első három helyen, míg a többiek leszakadtak. Maximálisan teljesített a csapat, aminek aranyérem lett a vége.

Egyesületünket Bernád Barbara is képviselte a versenyen, aki a Yardstick III/2 osztályban végzett az élen.

Hajónk, a Vidra 6,5 tonna, ezért kell neki a szél, hogy meginduljon. Az elején elég kevés volt, le is voltunk maradva, mint a borravaló. Nagyjából 10 hajó volt
mögöttünk a 245 hajós mezőnyből, de aztán a sajkodi bója után megtáltosodtunk és valahogy befutóig megvertünk több, mint 100 hajót. Végül a 128. helyen futottunk be, az osztályunkban elsőként
– tette hozzá a versenyt követően Bernád Barbara.

Bernád Barbara

A mezőnynek egyébként a balatonfüredi rajtot követően át kellett hajóznia a Tihanyi-szoroson, majd a Sajkodi öbölben elhelyezett bójavétel után ismét a Tihany következett, hogy utána a Hajógyári öböl érintésével érkezzen vissza a több száz hajó a balatonfüredi célba.

Leave a Reply