Ismét a legjobbak között vitorlázóink

Tihanyban rendezték idén a 470-es osztály magyar bajnokságát július közepén, ahol Ther Balázsék is rajthoz álltak a Horvátországból származó, januárban vásárolt egyesületi versenyhajóval.

A rendkívül gyenge szeles, kevés futamos bajnokságon az első két nap Gond Gergely (kormányos, THE) és Bors Bálint (manschaft, VESC), míg a folytatásban Bors Bálint (kormányos) és Ther Balázs (manschaft, VESC) alkotta a legénységet.

A tavaly újraéledő hajóosztályban 14 egység képviseltette magát, közülük egy belga és egy ukrán csapat szorongatta a magyar hajókat.

CRO II jelzéssel a VESC hajója.

Az első nap szélhiány miatt egyetlen futamra sem került sor. A második nap két futamot indítottak, de a leálló szél miatt csak egy volt érvényes, ebben sikerült Gergőnek és Bálintnak egy 4. helyet szereznie, ami a csapat legjobb futama lett a bajnokság során, egy hihetetlen erős mezőnyben. Az utolsó két nap estébe nyúlóan sikerült napi két egész futamot teljesíteni – írta értékelésében Ther Balázs.

A VESC-es versenyzőkkel induló egység végül az előkelő 8. helyen fejezte be a viadalt. Gond Gergely és Bors Bálint számára ráadásul rögtön jön is a folytatás, a 470 Masters Világbajnokságon.

Leave a Reply