Sport és Tanulás Program a szakképzésben tanulók számára

A Pannon Egyetem a sport tekintetében is Veszprém Város kreatív közszereplőjévé vált.

A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) a Pannon Egyetemen évek óta sikeresen működő, jól bevált modelljét, a Sport és Tanulás Programot (STP) alapul véve dolgozta ki saját, középiskolásokra szabott, sportolókat támogató STP programját.

A Sport és Tanulás Program célja a 18 év alatti fiatalok körében hasonló, mint az egyetemisták körében: a szakképzésben tovább tanuló, utánpótláskorú sportolók tanulásának támogatása egyéni tanrenddel, mentorálással annak érdekében, hogy a jövőben is megfelelő időt szánhassanak a versenysportra, és a jó eredmények elérésére.

A szakképzésbe adaptált STP program szervesen kapcsolódik a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete által koordinált támogatói rendszerhez. Ennek megfelelően a program további fejlesztése egyeztetett, közös szempontrendszer mentén történik majd, és terveink között szerepel az egységes online felület és kommunikáció felépítése is.

A program alapvetően két lépcsős. A sportolók tanulmányait támogató STP nagy bázis befogadására alkalmas – felszínre emelve az eredményeik alapján érdemes versenyzőket. Az anyagi erőforrások függvényében a programba bekerült diákok körében Sportösztöndíj pályázatot írunk ki. A keret bővítésében az egyetem, valamint a VSZC közösen érdekelt, együttesen igyekszünk bővíteni a szponzori hátteret.
Jelenleg mindkét képzési szinten három kategóriában havonta 20.000 Ft, 15.000 Ft, illetve 10.000 Ft sportösztöndíjra számíthatnak a pályázók.

A Pannon Egyetemen működő program szabályzata eddig is vállalta az intézménybe felvételizni szándékozó tehetségek felkészítését. A szakképzés programhoz való kapcsolódása által ez a szolgáltatás is intézményesül, jól szervezhetővé, átláthatóvá, a sportolók számára könnyen elérhetővé válik.

Amennyiben sikerül a program mellé állítani a közoktatás többi szereplőjét is, úgy a városi sport egy biztos, minőséget garantáló háttérrel tudja támogatni a felnövekvő sportoló nemzedéket, mindemellett a felsőoktatás felé orientálja a támogatott speciális társadalmi szegmenst, összhangban a Pannon Egyetem beiskolázási törekvéseivel.

A Pannon Egyetem saját, egyetemi hallgatókra szabott STP programjában az elmúlt években számos, nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket elérő sportoló kapott támogatást, többek között az Európa- és Világbajnok nyíltvízi úszó, Rasovszky Kristóf is. Bízunk benne, hogy a program szakképzésre való kiterjesztése számos fiatal sportoló számára nyújt majd segítséget abban, hogy sportágában kiváló eredményeket érhessen el!

A vehir.hu cikkében a jelentkezés menetéről és feltételiről is bővebb információ olvasható!

Forrás: Pannon Egyetem

Leave a Reply