Rangos elismeréssel díjazták egyesületünket

Csütörtökön tartották a Sportegyesületek Országos Szövetségének évi rendes közgyűlését, ahol a Veszprémi Egyetemi Sport Clubot is díjazták.

A Magyar Sport Házában megrendezett eseményen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hangsúlyozta: idén a létszámot és támogatás mértékét tekintve is megnövelték a kiemelt fővárosi és a vidéki klubok, valamint a HISZEK Benned Sport Programon keresztül a kis és közepes egyesületek állami támogatását. Ezzel együtt a határidőket is előbbre vették, így a klubok a korábbiaknál hamarabb hozzájuthatnak az összegekhez.

Deutsch Tamás arról számolt be, hogy amikor 2015 decemberében átvette az elnöki posztot, 98 tagegyesülete volt a SOSZ-nak, most pedig már 878, ezekben jelenleg összesen 3200 szakosztály működik és mintegy 6000 edző dolgozik. Kiemelte: az egyesületek idén összesen 14,4 milliárd forint közvetlen állami támogatásban részesülnek, és most először fordul elő, hogy ez néhány tízmillió forinttal több, mint amit a sportági szakszövetségek összesen kapnak az államtól.

A SOSZ Brüll Alfréd-díj elismerésében (Életműdíj) posztumusz a volt elnökségi tag, Ujhidy Tibor részesült. Kiemelkedő sportvezetői tevékenységéért díszoklevél elismerést vehetett át Ancsin János, az UTE jégkorong szakosztályának vezetője; Göbölyös Lászlóné, a Tipográfia SE korábbi elnöke és Szentes László, a Székesfehérvári Szondi SE elnöke.

A SOSZ közösségi sportszervezeti díját a 2022-ben Euroliga-győztes Sopron Basket és a Városi Sportegyesület Dunakeszi mellett pedig a Veszprémi Egyetemi Sport Club érdemelte ki!

Az elismerést azok az egyesületek kapják, amelyek a sport közösségformáló, életvitelformáló, kulturális és közösségépítő aspektusát támogatják a versenysport mellett.

Leave a Reply