Letette a névjegyét a VESC

Fennállása egyik legsikeresebb esztendején van túl a Veszprémi Egyetemi Sport Club. Az egyesület versenyzői és csapatai szinte megállás nélkül szállították a jobbnál jobb eredményeket 2022-ben. Ezekből válogattunk most.

Badar Gergő Spanyolországban, az Ocean Lava Tenerife elnevezésű triatlon versennyel kezdte a szezont, ahol rögtön első helyen végzett. Később a XII. Kikelet Félmaratonon is az élen zárt, majd jött a középtávú duatlon OB, valamint a középtávú triatlon OB, melyeket követően egyaránt aranyérmet akasztottak a nyakába. A rövidtávú országos bajnokságon második, hosszútávon pedig hatodik lett.

A VESC-Weapon Group küzdősportolói új otthonra leltek tavaly és a régi tornászgyakorló felújítását követően rendezett körülmények között készülhettek hétről-hétre. Ez pedig az eredményeiken is megmutatkozott. Kun Marcell a veresegyházi muay thai kupán és az ICO Combat Sport Világbajnokságon sem talált legyőzőre, Főczény Károly pedig kétszer is dobogóra állhatott a japán grappling stílus világbajnokságán Bulgáriában.

A szakosztály ifjú tehetsége, Sipos Regina az utánpótlás kick-box világbajnokságon is képviselhette a klubot és hazánkat. Dobos Gergely tanítványa végül egy igen értékes bronzéremmel térhetett haza Olaszországból. Dobos Gergely még versenyzőként is aktív, a bajai WFC Európa Kupán második lett K-1-ben.

Emlékezetes nyarat zártak vitorlázóink. A számtalan remek eredmény közül kiemelkedett két versenyzőnk szereplése. Lehoczky Ádám az országos bajnokságon, majd a Kékszalagon is második lett a 33-as hajóosztályban. Bódy Kornél pedig a THE Olympic Regattát és a hejőkeresztúri EPS Kupát is megnyerte kalóz hajóosztályban, az OB-n 3. lett, a Kékszalagon pedig szintén harmadikként futott be regina hajóosztályban.

Vívóink idén is szállították a tőlük megszokott kiemelkedő eredményeket. Imreh László aranyéremig jutott 70+ korosztályban a veterán vívók országos bajnokságán, amely összességben már a tizedik veterán elsősége volt! Imreh Dániel pedig nyolcadik helyen végzett ugyanezen a versenyen. Mindketten tagjai voltak a magyar párbajtőr csapatnak a veterán Európa-bajnokságon, amely végül hatodik lett.

Dudás Réka is ott volt az asztaliteniszezők újonc és serdülő ezüst fokozatú nyugat-magyarországi ranglistaversenyén, ahol egyéniben első, párosban pedig második helyen végzett. A VESC fiatal tehetsége a serdülő ranglista 9. helyéről kezdhette a 2023-as esztendőt.

A csapatsportágak is egyre több sikert könyvelhettek el 2022-ben. Kosárlabda szakosztály folyamatosan bővül, NB II-es női futsalosaink és OB IV-es férfi jégkorongozóink pedig rutinosabb riválisaikkal is felveszik ma már a versenyt.

Röplabda szakosztályunk iránt egyre több fiatal érdeklődik. Utánpótlás-csapataink szép sikereket könyvelhettek el az őszi osztályozók során, NB I-es felnőtt együttesünk pedig újoncként az előkelő ötödik helyen zárta a 2021/2022-es idényt. Az új bajnokságban pedig már a dobogós helyezésekért küzd a VESC gárdája.

Folytatás 2023-ban!

Leave a Reply