Futva búcsúztak az atlétikapályától

Mintegy százötvenen vettek részt április 27-én a 20. Egyetemkör Futáson, melyet a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete, a Veszprémi Egyetemi Sport Club, a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzata, és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club szervezett közösen.

A Pannon Egyetemen és a városi stadionban is felújítási munkálatok zajlanak, illetve kezdődnek, ezért idén új útvonalat jelöltek ki a szervezők. A próbázók a felső kampusztól indultak, majd kikanyarodtak a Wartha Vince utcára, ahonnan a városi stadionba érkeztek meg. A stadionban az 550-es kört és a belső 400-as kört is teljesítve értek célba a futók a mindösszesen 2 km-es táv teljesítésével.

Az eredményhirdetést a szervezők egybekötötték a VEDAC pályabúcsúztatójával, hiszen a futókör a következő fél évben teljes egészében megújul. Az érmeket Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Sótonyi Mónika, a Köznevelési Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke és dr. Edvy László, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézetének igazgatója adta át.

Külön díjazták a nyílt kategóriák indulóit, valamint a Pannon Egyetem hallgatóit és dolgozóit. A 20. Egyetemkör abszolút győztese Edvy András lett, aki az aranyérem mellett átvehette az idén jubiláló verseny megújult vándorserlegét is.

Leave a Reply