Együttműködés a sportért

Háromoldalú megállapodást kötött egymással a Pannon Egyetem, a MÁV Előre SC és a Veszprémi Egyetemi Sport Club szerdán. Az együttműködési megállapodás fő célja, hogy az aláíró felek olyan közös stratégia kialakítására törekednek, amely kiterjed a legkiválóbb utánpótlás sportolók hosszútávú megtartására, a Pannon Egyetem keretein belül folytatott felsőoktatási tanulmányokra, illetve a sportolói karrier lezárását követően az itt megszerzett tudás hasznosítására is.

Dr. Gelencsér András, a PE rektora elmondta, intézményükben a sport mindig is megkülönböztetett figyelemben részesült, de ezzel az együttműködéssel újabb lépést tettek annak az irányába, hogy az egyetem sportközpontúvá válhasson. Gelencsér hozzátette, az intézmény teljes mellszélességgel, egyéni tanrenddel is támogatja majd az aktív sportot végző tanulóit, hiszen a hivatás megszerzése éppen olyan fontos, mint a sprotlói karrier fenntartása. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben más egyesületekkel is hasonló partnerségi megállapodást tudnak majd kötni.

Dr. Tálos Péter László, a székesfehérvári MÁV Előre SC elnöke rámutatott, klubjuk kiemelten a röplabdával foglalkozik. Megtudhattuk, felnőtt szinten mindkét nemben NB I-es csapattal rendelkeznek. Tálos hangsúlyozta, utánpótlás neveléssel kiemelten foglalkoznak, ehhez pedig olyan életpályamodellt szeretnének biztosítani, amely valódi értéket képvisel. Elmondta, a veszprémi egyetemmel való együttműködésük erre remek lehetőséget teremt. Hozzátette, a VESC-el való partnerségből a játékosok is profitálhatnak, hiszen a klubok röplabdázókkal is segítenék egymást is jövőben.

Szokolik Gergely, a VESC ügyvezető elnöke hangsúlyozta, hatalmas örömöt jelent számukra az együttműködés. A Pannon Egyetemmel való régmúltú partnerséget szintén méltatta. Úgy fogalmazott, az intézmény és az egyesület évtizedek óta működik boldogan egymás mellett. Reményét fejezte ki, hogy a MÁV Előre becsatlakozásával a VESC működés terén is sokat tanulhat majd a patinás székesfehérvári klubtól.

Fotó: https://uni-pannon.hu/

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja zárásként ismertette, napjainkban egy felsőoktatási intézménynek nemcsak az oktatás terén kell élen járnia. Kiemelte, a Pannon Egyetem felvette a versenyt a külföldi egyetemekkel is, hiszen a kutatásfejlesztés, az innováció és a sport terén is folyamatos fejlődést mutat. Reményét fejezte ki, hogy a sportok, az egészséges életmód előtérbe helyezésével még több tanulót tudnak majd az országból Veszprémbe vonzani.

Forrás: vehir.hu

Leave a Reply