Badar Gergő nyerte a középtávú triatlon ob-t!

Badar Gergő nyerte vasárnap a középtávú triatlon országos bajnokságot Keszthelyen. A Veszprémi Egyetemi Sport Club versenyzője – aki május közepén Tabon középtávon duatlon ob-t is nyert – 3:55:11 óra alatt teljesítette az 1,9 kilométer úszásból, 90 km kerékpározásból és zárásként 21 km futásból álló távot. Másodikként Berekméri Levente, harmadikként Füzesy Dávid végzett.

Badar az MTI-nek elmondta: győzelmi céllal érkezett az ob-ra, amelyen azzal a taktikával versenyzett, hogy úszáson minél gyorsabban jöjjön ki, majd kerékpáron előbb egy jó sorhoz csatlakozzon, később pedig előnyre tegyen szert, hogy a végén stabil félmaratont tudjon futni.

Fotó: Vanik Zoltán

„A tervem be is vált. Úszáson egy rivális volt előttem, és az őt követő öt-hat fős bolyban szálltam fel a bringára, ahol elhagytam ellenfeleimet, majd viszonylag gyorsan, nyolc-tíz perc alatt sikerült befognom az éllovast is. Miután a második számban tudtam növelni az előnyömet, a bringáról leszállva, a meleg időjárás ellenére is sikerült jó futással célba érnem” – nyilatkozta.

Badar hozzátette: a meleg nyári időjárás nem „vágta meg”, hiszen az elmúlt két hétben már hasonló körülmények között edzett és készült a hét végén rá várható plusz kihívásra. Ami viszont elmaradt, az csatája a 38 fős mezőnyben a tavalyi győztes, 2020-ban ezüstérmes Lehmann Bencével.

„Akkor is győzelemre törekedtem volna, ha Bence eljön, de valószínű, hogy nagyot csatáztunk volna egymással” – mondta.

Eredmények:

1. Badar Gergő (Veszprémi ESC) 3:55:11 óra
2. Berekméri Levente (FTC) 4:07:49
3. Füzesy Dávid (DTSE) 4:13:15

Leave a Reply