Zárásként is győzelem

Esélyeshez méltó játékkal kezdte az első szettet a VEHIR-VESC NB I-es női röplabdacsapata a debreceni Eötvös DSE otthonában. Nagy Eszter és Horváth Dóra pontjaival hamar magabiztos előnyre tettek szert, amivel a házigazdák nem is tudtak mit kezdeni. A VESC uralta a játékrészt és végül mindössze 9 pontot engedélyezett ellenfelének.

A második játszma is vendégpontokkal kezdődött, Débora Araújo két ászt is behúzhatott a neve mellé, majd kissé váratlanul feljavult a hajdúságiak játéka. Fehér Tibor időkérése után azonban új erőre kaptak a veszprémiek és ismét magabiztos előnyt harcoltak ki. A hajrára már nem maradt túl sok izgalom, így kétszettes előnybe kerültek a bakonyiak.

A folytatás is abszolút a vendégek szája íze szerint alakult. Szép megoldásokkal haladtak a meccs megnyerése felé, a hajrában pedig Sólyomvári Evelin harmadik blokkja is megszületett a mérkőzésen, amivel az első helyre ugrott a legjobban sáncolók listáján.

A vége 3-0-ás VEHIR-VESC győzelem, amivel a veszprémiek egy remek szezon végén a tabella 4. helyén fejezték be az NB I-es bajnokságot.

Fehér Tibor: A tegnapi eredmények után eldőlt, hogy biztosan a negyedik helyen zárjuk a bajnokságot, ami mindenképp előrelépés a tavalyi évhez képest. A mai mérkőzésen mindezek ellenére nagyon motiváltan és helyenként szórakoztató játékkal leptük meg követőinket, amihez gratulálok. Külön öröm számunkra, hogy Sólyomvári Evelin lett a bajnokság legjobb blokkolója. Egy nagyon nehéz bajnokságon vagyunk túl, de a végén egy igazi csapat alakult ki, akik Debrecenben is szép győzelmet arattak.

DSZC-Eötvös DSE – VEHIR-VESC 0:3 (-9, -17, -15)

Debrecen, 50 néző. Vezette: Rácz, Villás.

Eötvös DSE: Muldrow 5, Pálfi 5, Fehérvári 4, Berza 6, Juhász 4, Kozma 2. Csere: Papp, Kiss (liberók). Vezetőedző: Szombathy András.

VESC: Pós 1, Araújo 20, Sólyomvári 9, Nagy 10, Horváth 7, Molnár-Pintér 3. Csere: Tóth, Bődi (liberók), Piltman, Deli 2, Székely 1, Szalczinger. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Leave a Reply