Visszavágtunk a Kispestnek

Jól kezdte a CoreComm-VESC együttese a Kispest elleni szombati bajnokit, de 7-3 után szép lassan fordítottak a vendégek. Liene Miller pontjaival egyenlített a veszprémi hölgykoszorú, majd ismét megléptek a fővárosiak. Szokolikné Kalmár Judit második időkérést követően igazi ki-ki meccs bontakozott ki a pályán, de a hajrában a Kispest volt pontosabb.

Parádésan indította a második felvonást a hazai alakulat, Morgan Sherwin ásznyitása után már 10-5 állt az eredményjelzőn. A szett közepére tovább nőtt a különbség a csapatok között, Takács Gergely tanítványai pedig végül csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

Két felvonás után ott folytatta VESC, ahol a második szett végén abbahagyta. Miller és Sherwin ellenállhatatlanul játszott, miközben a többiek is kivették a részüket a támadásokból és a védekezésből egyaránt. A Kispest csak a hajrában tudott zárkózni, de a sorsdöntő pillanatokban most is a bakonyiak voltak magabiztosabbak.

A negyedik játékrészben mindent megtettek azért a vendégek, hogy ötödik szett döntsön a bajnoki pontok sorsáról. 15-14-nél a vezetést is átvették Dani Lauráék, majd fordítottak Hajós Alizék. Látványos labdameneteket és nagy izgalmakat hozott a hajrá. 22-22 után két pontot szereztek zsinórban a fővárosiak, de a veszprémi lányok ekkor sem zuhantak össze. Két játszmalabdát is hárítottak, majd végül az újabb fordítást követően a mérkőzést is megnyerték.

A CoreComm-VESC két amerikai légiósa remek teljesítménnyel járult hozzá a csapat győzelméhez: Liene Miller 23, míg Morgan Sherwin 28 pontot tett a közösbe.

Női Röplabda NB I 12. forduló

CoreComm-VESC – Kispest SE 3:1 (-20, 19, 22, 24)

Veszprém, 100 néző. V.: Széll, Vigh.

VESC: Hajós 12, Bozsó 2, Pós 2, Miller 23, Miklós 8, Sherwin 28. Csere: Tóth, Iglói (liberók), Molnár-Pintér 3. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

Kispest: Németh 2, Lisztes 13, Szabó 4, Dani 23, Horváth 7, Benedek 16. Csere: Karkusz (liberó), Nagy 1, Vígh, Kőszegi 4, Törköly 1. Vezetőedző: Takács Gergely.

Szokolikné Kalmár Judit: Nagyon büszke vagyok a lányokra! Óriásit küzdöttek, egy csapatként szerezték meg a 3 pontot.

Leave a Reply