Veszprémben folytatódtak az osztályozós küzdelmek

Az U17-es és az U13-as korosztály is a megyeszékhelyen küzdhetett meg a hétvégén a magasabb osztályba kerülésért. Győzelmekből és jó teljesítményekből ezúttal sem volt hiány, a feljutás viszont végül ha hajszállal is, de nem sikerült fiataljainknak.

Az első meccsünket Kaposvár ellen játszottuk, akik az első osztály utolsó helyezettjeként érkeztek hozzánk – kezdte összefoglalóját Szokolikné Kalmár Judit, az U13-as korosztály edzője. – A veszprémi lányok kicsit idegesen, a megszokotthoz képest több hibával játszottak. Fej-fej mellett haladt végig a két csapat, egyik sem tudott elhúzni a másiktól 2-3 pontnál többel. Szettlabdánk is volt, de végül a vendégek jöttek ki jobban a végjátékból, és 29-27-re megnyerték az első szettet. Ez sajnos rányomta a bélyegét a második és harmadik szettre, így 3:0 lett a meccs végeredménye a vendégeknek. 

A folytatás viszont már szorosabban alakult a hazaiak számára.

A Szolnok ellen a lányok bátran, koncentráltan játszottak az első szettben, végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. A második játszmában sajnos csak 8 pontig jutottunk, de a harmadik felvonásban ismét uraltuk a játékot, így győztesen hagyhattuk el a pályát. A harmadik meccset a Jászberény ellen játszottuk. Az első szettben nagyarányú részsikert arattunk, nagyon szépen játszottak a lányok. A második szettben egy hajszálon múlt, hogy eldöntsük a meccset a javunkra, eddigi legjobb teljesítményüket nyújtották a lányok. A harmadik játékrészben már mindkét csapat tagjain látszódtak a fáradság jelei, az döntött, hogy ki tud pontosabban játszani a végjátékban. Sajnos a szett közepétől a nyitásfogadásunk pontatlan lett, és nem tudtunk pontot érő megoldásokat választani. Ennek köszönhetően Jászberény örülhetett a meccs végén – tette hozzá a lányok edzője.

Szokolikné Kalmár Judit kiemelte: játékosai rengeteget tanultak ezen a napon, és sikerélményekből sem volt hiány. A szülőknek pedig külön jár a köszönet, hiszen remek hangulatot teremtettek a Táncsics iskola tornacsarnokában.

Leány U13 I-II. osztályozó

VESC – KASI 0:3 (-27, -11, -19)

VESC – Szolnoki SC 2:1 (20, -8, 14)

VESC – Nagyboldogasszony RA 1:2 (12, -23, -19) 

A csapat tagjai: Szücs Romi, Kovács Luca, Balaskó Vivien, Kristóf Kata, Horváth Lora, Szabó-Vukov Réka, Kálmán Luca, Miskei Larissza Zoé, Pálvölgyi Róza, Sárfi Zselyke Alíz.

Felkészítő edzők: Bácskai Sándorné, Tóth Laura, Szokolikné Kalmár Judit


Az U17-es fiatalok eközben az Egyetemi csarnokban harcoltak a másodosztályba kerülésért.

Első meccsen az ÉDRA-TATA csapatával találkoztunk, akiket az alapszakaszban egyszer már megvertünk 3:1-re. Ellenfelünk rendkívül motivált játékkal, 3:2-es csatára késztette a lányainkat, nagy küzdelem árán tudtunk csak győzni. Sajnos a mérkőzés közepén elveszítettük az egyik szélső ütőnket térdsérülés miatt. A második mérkőzésen a másodosztályban nyeretlen MTK csapata következett, ahol másfél szettig mintaszerű játékot mutattunk, de nem tudtuk győzelemre váltani a játékban mutatott fölényünket. Az ellenfelünk kihasználta a megingásainkat és már 2:1-re vezetett, de sikerült az ötödik szettet kiharcolni. Aki ismeri a röplabdát, az tudja, hogy az egy lutri, amiből most sajnos mi jöttünk ki rosszul. Gratulálok a lányoknak, akik eddig a pillanatig 9 győzelemmel, hibátlan mérleggel álltak. Büszke vagyok rájuk. Nem találkoztunk eddig olyan ellenféllel, akik folyamatos reklamálással, mutogatással, időhúzással, sárga lapokkal és szándékos játékkésleltetésekkel próbálna kizökkenteni minket. Ez az MTK csapatának ezúttal sikerült – tette hozzá a lányok edzője, Puspán Balázs.

U17 II-III. osztályozó

VESC “Kék” – ÉDRA-Tata 3:2 (25, -23, -25, 20, 12)

VESC “Kék” – MTK Budapest “Fehér” 2:3 (19, -25, -16, 24, -10)

A csapat tagjai: Endresz Viktória, Kristóf Luca, Lendvai Réka, Kárpáti Anna, Kerékgyártó Dóra, Kiss-Bertók Emese, Ködöböcz Emma, Kerékgyártó Zsófia, Farkas Dorka, Lukács Enéh, Fazekas Laura, Hatvári Brigitta.

Leave a Reply