Vereséggel rajtoltunk

A Vasas fiókcsapata ellen kezdte a 2022/2023-as NB I-es idényt a VEHIR-VESC női röplabdacsapata. Kiélezett játékot hozott a vasárnapi bajnoki első felvonása, mígnem a szett közepén meglépett 1-2 ponttal a veszprémi hölgykoszorú. Hannah Thompson pontja után már 19:16-ra vezettek a vendégek, de Kőnig Gábor időkéréseit követően megtáltosodtak a hazaiak és előbb ledolgozták a hátrányukat, majd be is húzták a játékrészt.

Nem indult jól a folytatás a veszprémieknek. A második játszma elején megléptek a piros-kékek, így Edon Ibrahimi cserékkel és időkéréssel próbálta felrázni övéit. Debora Araújo vezérletével szép lassan közelíteni kezdett a VESC, de a fővárosiak végül ezt a szettet is 25:20-re nyerték.

Óriási küzdelmet hozott a harmadik felvonás. A jó veszprémi kezdést követően a hazaiak kértek időt, majd Sólyomvári Evelin pontja után 11:6 állt az eredményjelzőn. Itt viszont beragadtak a vendégek, fordított is a Vasas, majd egészen a hajráig üldözte egymást a két együttes. 22:22 után kétszer is szettlabdája volt a VESC-nek, de az angyalföldieknek erre is volt válasza, így végül a fővárosiak nyerték a bajnokit.

Edon Ibrahimi együttese legközelebb október 29-én a Gödöllő ellen lép majd pályára a Táncsics Mihály Szakgimnázium tornacsarnokában.

Női röplabda NB I

Vasas SC – VEHIR-VESC 3:0 (20, 20, 25)

Budapest, Folyondár Sportközpont 175 néző. V.: Sík, Vigh.

Vasas: Fekete 5, Olcsváry 16, Botyánszki 11, Nagy 6, Märcz 1, Imre 13. Csere: Stankovics (liberó). Vezetőedző: Kőnig Gábor.

VESC: Pós, Araújo 21, Bozsó, Sólyomvári 9, Hajós 5, Thompson 14. Csere: Tóth (liberó), Dordzsceren 3, Deli, Molnár-Pintér 2. Vezetőedző: Edon Ibrahimi.

Kőnig Gábor, vezetőedző, Vasas SC: Valahogy így kell elkezdeni egy szezont. Egy-két ponttól eltekintve bátran játszottunk, védekezésben magas szinten teljesítettünk, a visszatámadásokból pedig eredményesebbek tudtunk lenni, mint a Veszprém. Büszke vagyok arra, hogy nem “tele nadrággal” kezdtük a bajnokságot.

Edon Ibrahimi, vezetőedző, VEHIR-VESC: Gratulálok a Vasasnak! Tudtuk, hogy egy jó csapat vár ránk ma, ezt bizonyították a Magyar Kupában is. Mi ezúttal túl sok hibával játszottunk és ez sajnos döntőnek bizonyult.

Leave a Reply