Új vezetőedzővel vágunk neki a szezonnak

A 2022/2023-as idényben Edon Ibrahimi lesz a Veszprémi Egyetemi Sport Club röplabdacsapatának vezetőedzője. Szokolikné Kalmár Judit – akivel együttesünk előbb feljutott az NB I-be, majd újoncként az előkelő ötödik helyen végzett a csapattal – szakosztályvezetőként folytatja a klubnál.

Judittal remek eredményeket értünk el az elmúlt években. A közelmúltban viszont közösen úgy döntöttünk, hogy egy főállású edzőt alkalmazunk az új idényben. Fiatal, ambiciózus szakembert kerestünk, aki passzol az elképzeléseinkhez és úgy érzem megtaláltuk erre a megfelelő embert – nyilatkozta honlapunknak a klub ügyvezetője, Szokolik Gergely.

A 27 esztendős Edon Ibrahimi Koszóvóból érkezik a királynék városába. A KV. Fer Volley – Ferizaj csapatával sikert sikerre halmozott az elmúlt években, hiszen az együttest feljuttatta a legmagasabb osztályba, ahol aztán egészen az ezüstéremig meneteltek. A koszovói kupában szintén második helyen végeztek, a helyi Federation Cup-ot pedig meg is nyerték a mögöttünk hagyott szezonban és kiharcolták az indulást a Challenge Kupában.

Tetszett az a koncepció, amit a klubvezetés felvázolt. Szerettem volna valami újat kipróbálni, kiszakadni a megszokott kerékvágásból és úgy érzem, hogy a VESC-nél kiteljesedhetek edzőként. A keret jónak tűnik, nagyon várom már, hogy láthassam mire is képesek a lányok – mondta bemutatkozó interjújában Edon Ibrahimi.

Szokolikné Kalmár Judit és Edon Ibrahimi.

A fiatal szakember eddigi klubcsapatai mellett az U17-es koszovói válogatott szövetségi kapitánya volt az elmúlt években, emellett pedig strandröplabda edzőként is szép sikereket ért el hazájában. 

Leave a Reply