U19: a fővárosban kezdődött a kvalifikációs szakasz

Elkezdődött a kvalifikációs szakasz az U19-es röplabda bajnokságban. A VESC fiataljai a Vasassal, a Közgázzal és a Veszprém Volleyval kerültek össze, az első forduló házigazdája pedig a fővárosi piros-kék egylet volt. A másik veszprémi klub végül nem állt ki a tornára.

Első mérkőzésünkön feszülten, idegesen játszottunk. Az első szettet a Közgáz viszonylag simán nyerte, és a második szettben is sokat hibáztunk. Ellenfelünk meccslabdáig jutott, de Szabó Zsófia nyitásainak is köszönhetően 19:24-ről sikerült fordítanunk. Ezt követően feljavult a lányok játéka és végül a mérkőzést is megnyerték. Következő ellenfelünk a házigazda Vasas volt, akik pontosabb, támadó szemléletű játékkal rukkoltak elő. Nem találtuk az előző mérkőzésen mutatott játékunkat. A harmadik szettben azokat játszattam, akik eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Ellenfelünk megérdemelten nyert – tette hozzá Fehér Tibor, a csapat edzője.

Folytatás február 12-én az egyetemi csarnokban!

U19 II. osztály kvalifikáció

VESC – Közgáz ‘A’ 2:1 (-19, 27, 25)

Vasas SC ‘B’ – VESC 3:0 (17, 18, 18)

A csapat tagjai: Pártai Lilla, Piltman Kinga, Veisz Dóra, Fazekas Petra, Bokrossy Réka, Papp Zsófia, Papp Anna, Szabó Zsófia, Lesetár Alexandra, Sydarovszky Vanessza, Kobán Kíra.

Leave a Reply