Továbbjutás a Magyar Kupában!

Kettős győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupa selejtezőjéből a VEHIR-VESC együttese a Budaörs ellen. A csütörtöki visszavágó első felvonásában az első pár pont után végig a hazaiaknál volt az előny, így megérdemelten szereztek vezetést.

A második szett már sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott. Charlotte Richards pontját követően hárompontos előnyre tett szert a VESC, de a játszma hajrájában átvette a vezetést a Budaörs. 23-23 után hol az egyik, hol a másik csapat járt előrébb, de a legvégén Sólyomvári Evelin pontjaival lezárta a lényegi kérdéseket a házigazda, hiszen a 2:0-ás vezetés már továbbjutást ért számukra.

A záró felvonásban valamennyi játékosának lehetőséget biztosított Tumpech Ádám vezetőedző, a 82 perces találkozót pedig végül Szalczinger Fanni pontjai zárták le. A vendéglátók legjobbja a 25 ponttal záró Charlotte Richards volt ezen az estén.

A VEHIR-VESC együttese így zsinórban harmadszor jutott el a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé, ahol az Extraligás Fatum Nyíregyháza vár majd a bakonyiakra.

Magyar Kupa selejtező visszavágó

VEHIR-VESC – Budaörsi DSE-Emericus SE 3:0 (21, 26, 21)

Veszprém, 72 néző. Vezette: Gyulai, Szabó.

VESC: Kovács, Araújo 5, Sevinger 4, Sólyomvári 9, Richards 25, Bozsó 2. Csere: Bődi, Tóth (liberók), Piltman 3, Deli, Szalczinger 2, Molnár-Pintér 1. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.

BDSE: Pisák L. 4, Horváth 15, Katona 10, Pisák F. 13, Hernády 5, Kiss 3. Csere: Ujvárosi, Berkó (liberók), Drávecz 3, Rékasi. Vezetőedző: Ujvárosi Levente. Másodedző: Herczog Csaba.

Tumpech Ádám: Mindenek előtt gratulálok a csapatnak a legjobb 16 közé jutáshoz. Ezt a második mérkőzést megnehezítettük magunknak, sok hibát elkövetve nyitásfogadásban és mezőnyben. Ránk nem jellemző módon egy játékos vitte a hátán a csapatot, így mind a három szett elég szorosra sikerült. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből és az eddig mutatott jó alapjátékunkhoz kell visszatérnünk.

Leave a Reply