Szeged – Veszprém csata jön a röplabdázóknál

Kézilabdában már megszokhattuk, hogy igazi csúcsrangadónak számít a Szeged – Veszprém ütközet, de ezen a hétvégén még nem Momir Ilicsékről fog szólni ez a párharc. Női röplabdázóink az újonc Vidux-Szeged otthonában lépnek majd pályára, ahol harmadik bajnokijukon is győztesen hagynák el a pályát.

A veszprémiek Gödöllőről és Békéscsabáról is elhozták a pontokat, közben pedig kettős győzelemmel jutottak tovább a Magyar Kupában, így nem lehet panasz a szezonkezdetre.

A szegediek egy újpesti sikerrel rajtoltak az NB I-ben, amit két fővárosi vereség követett a BVSC és a TFSE ellen. Első hazai bajnokijukat játsszák a VEHIR-VESC ellen, így várhatóan nagy elánnal vetik majd bele magukat a meccsbe.

– Az elmúlt napokban mindenki regenerálódhatott egy kicsit, de úgy érzem, hogy a délelőtti edzésekkel együtt ismét sikerült elérnünk azt a szintet, ahol korábban tartottunk. A Szeged egy jó csapat, nagyon fiatalok, ezért inkább mellettünk szól a rutin és ha a saját játékunkat játsszuk, akkor győztesen térhetünk majd haza – nyilatkozta a meccs előtt a VEHIR-VESC vezetőedzője, Tumpech Ádám.

Kedden pedig már Magyar Kupa ütközet vár a lányokra az Extraligás Fatum Nyíregyháza ellen.

– A célunk az, hogy egy szoros meccset vívjunk velük, az álmaink között szerepel az, hogy egy szettet elcsípjünk ellenük, de természetesen tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Jól kezdték az Extraligát, komoly csapatokat győztek le eddig, de mi is mindent beleteszünk majd abba a mérkőzése – tette hozzá Tumpech Ádám.

A Szeged – Veszprém bajnoki szombaton 18 órakor kezdődik a Tisza-partiak otthonában, míg a Nyíregyháza elleni kupameccsen kedden 18 óra 45 perctől indul útjára a labda a Táncsics Mihály Technikum tornacsarnokában.

Leave a Reply