Strandröplabda: újabb VESC-es párosok kvalifikáltak az utánpótlás döntőkbe

Pénteken Csepelen rendezték az idei strandröplabda utánpótlás magyar bajnokság U14-es kvalifikációs tornáját. Egyesületünket a Kálmán Luca – Kovács Luca páros képviselte a versenyen.

A lányok két magabiztos győzelemmel zárták a csoportkört, majd a negyeddöntőben hátrányból fordítva harcolták ki a négy közé kerülést. Az elődöntőt fegyelmezett játékkal, 2-0-ra hozták fiataljaink, majd a fináléban ismét az ellenfél nyerte az első szettet, de a mieinket ez sem zökkentette ki és végül 2-1-re nyerték a döntőt a Szalay-Murányi kettős ellen. A Kálmán-Kovács páros ezzel az aranyérem mellett kiharcolta az országos bajnokságon való szereplést is!

U18-ban is lesz VESC-es páros a döntőben!

Újabb páros indult a Veszprémi Egyetemi Sport Club színeit képviselve a Magyar Röplabda Szövetség versenyrendszerében a hétvégi strandröplabda kvalifikációs tornán. A Steigauf ikrek életük első hivatalos versenyén vettek részt Csepelen, ahol a tét az országos döntőbe jutás volt.

Szombaton az U18-as korosztályé volt a főszerep, ahol a Kristóf Luca – Kristóf Kata kettős, valamint a Steigauf Fruzsina – Steigauf Dorina páros is megnyerte a csoportkört, majd a nyolcaddöntő sem jelentett akadály nekik. A sors fintora azt eredményezte, hogy egymás ellen játszottak a VESC-es párosok a negyeddöntőben, az országos döntőbe jutásért.

Ezúttal a Steigauf ikrek bírták jobban a rekkenő hőséget és az egész napos megpróbáltatásokat, így ők jutottak a legjobb négy közé. A talpon maradt veszprémi kettős a fináléról aztán lemaradt, de a bronzmérkőzés az ő sikerükkel zárult.

Vasárnap az U20-as korosztályban próbáltak szerencsét a Steigauf testvérek. A közel 40 fokos hőségben az előző nap fáradalmait magukban hordozva is nagy küzdelemre késztették a csoportkörben a harmadik helyen kiemelt Gyebnár-Matkovits párost és csak 21.19-re kaptak ki. Ezután a felnőtt döntők és TV közvetítés miatt 4 óra várakozás következett. Az újabb csoportmérkőzésüket 14 órakor vívták sikeresen, 21:8 arányban kerekedtek felül. A csoportból így továbbjutottak, de a nyolcaddöntőben megálljt parancsolt nekik a második helyen kiemelt Rácz-Tóth duó.

U20-ban is végül elmaradt a kvalifikáció, de U14 és U16 után U18-ban is lesz VESC-es páros az országos döntőben!

Leave a Reply