Röplabda: ez történt a hétvégén az utánpótlásban!

Győzelmek Tatabányáról!

A VESC “KéK” II. osztályú U17-es csapata is két sikerrel kezdte a szezont. Előbb a házigazda TRSE gárdáját múlták felül, majd a Balatonfüred ellen sem remegett meg a kezük.

Puspán Balázs: Első mérkőzésünket a másodosztály tavalyi bajnokával, a házigazda Tatabányával vívtuk, akik ellen kiegyensúlyozott, helyenként jó játékkal 3:0-ra diadalmaskodtunk. A második meccsünket a Balatonfüred ellen vívtuk. Ők lényegesen gyengébb játékerőt képviseltek, de sajnos így is elveszítettünk egy szettet. A mérkőzésen mindenkinek lehetőséget tudtam adni, többek között négy U15-ös fiatalunknak is. Gratulálok a lányoknak, dolgozunk tovább a céljainkért!

U17 II. osztály
VESC Kék – Tatabánya 3:0
VESC Kék – Balatonfüred II. 3:1

A csapat tagjai: Endresz Viktória, Kristóf Luca, Szücs Dorottya, Balogh Rebeka, Kiss-Bertók Emese, Ködöböcz Emma, Fejes Blanka Szófia, Kerékgyártó Zsófia, Farkas Dorka, Lukács Enéh, Kovács Luca, Kristóf Kata, Deák Tekla.


Kettős siker az Egyetemi Tornacsarnokban

Szép győzelmekkel kezdte az új idényt a VESC “Fehér” IV. osztályú U17-es csapata. Vukov Gabriella együttese a VRK-t öt, míg a Győri DRC-t három szettben múlta felül.

Vukov Gabriella: Az első meccsünkön két nagyon szép és magabiztos szett után már a zsebünkben éreztük a meccset, ami sajnos két vesztett játszmánkba került. Az ötödikben ismét összeszedetten játszott a csapat, így életük első ötjátszmás győzelmét zsebelhették be. A Győr ellen az első két szett ismét könnyűnek bizonyult, így a cseréknek is játéklehetőséget tudtam biztosítani. A harmadik felvonást is ők kezdték, de még nagyon bizonytalanok voltak, így sorban vissza kellett küldenem a kezdő játékosokat, mivel 24:18-ra elhúzott az ellenfél. Molnár Felícia kitűnő nyitásaival és a többiek hibátlan játékával azonban innen is felálltunk és 26:24-re megnyertük a harmadik szettet is. Nagyon meg vagyok elégedve a lányokkal, mert küzdeni tudásból ma jelesre vizsgáztak!

U17 IV. osztály
VESC Fehér – VRK 3:2
VESC Fehér – Győri DRC 3:0

A csapat tagjai: Bánhidi Boglárka, Bogdán Jázmin, Fehér Gréta, Horváth Blanka, Horváth Flóra, Huzsvár Gerda, Kalincsák Dorka, Lőrincz Panna, Molnár Felícia, Pál Katica, Papp Szófia, Perl Panna és Varga Dóra.


Bemutatkoztak az U13-asok

A III. osztályban szereplő VESC “Fehér” Bonyhádon kezdte a 2023/2024-es szezont, ahol a MÁV Előre ellen a szettrablás is összejött fiataljainknak.

Bácskai Sándorné: Helyenként nagyon jó játékot mutatott a csapat. A mini pályás munka reméljük lassan meghozza majd az eredményét. Kifejezetten szép teljesítmény, hogy sikerült szettet nyernünk!

U13 III. osztály
VESC Fehér – Petőfi SC 0:3
VESC Fehér – MÁV Előre 1:2

A csapat tagjai: Farkas Csenge, Szitás Borbála, Gyulavári Luca, Soós Borka, Sándor Nóra, Zsőllei Lili, Gelléri Eszter, Berta Nóra, Mészáros Bianka.


Győztes bemutatkozás

Első meccsét rögtön megnyerte a VESC “Kék” II. osztályú csapata az U13-as bajnokságban. A mieink a házigazda Delta RSE ellen magabiztos, 3:0-ás győzelmet könyvelhettek el, majd a Dabronc ellen is összejött a szettrablás.

Szokolikné Kalmár Judit: A vendéglátók tavaly még az első osztályban szerepeltek, a korosztályváltás miatt egy igen fiatal csapattal álltunk szemben. Örültem, hogy nem egy nehéz meccsel kezdtünk, így az első megmérettetés okozta idegességet is letudtuk. A második meccsen a Dabronc nehezebb ellenfélnek bizonyult. Az egyetlen ütőerőt képviselő játékostól a lányok láthatóan megijedtek, és emiatt sajnos olyan hibákat vétettünk az első szettben, amit nem szoktunk. Voltak jó nyitás sorozataink, de sajnos nem volt elég, hogy tudjuk az ellenféllel tartani a lépést. Arra kimondottan büszke vagyok, hogy a második játékrészt megnyerték a lányok, ráadásul úgy, hogy végig fej-fej mellett haladt a két csapat, de a végjátékban mi bizonyultunk jobbnak. Remélem, ha pár hónappal később találkozunk ezzel a csapattal, akkor már dominánsabbak leszünk. Gratulálok a lányoknak, hiszen a többségük nem régóta röplabdázik, de ennek ellenére remek teljesítményt nyújtottak, és a hétvégén bezsebeltük az első győzelmünket is, ráadásul csapatként játszottunk, ami talán a legfontosabb. Látszik a felkészülésünk eredménye, és bízom benne, hogy hónapról-hónapra fejlődni tudunk. Az külön öröm volt, hogy a felnőtt NBI-es csapat két idegenlégiósa is megnézte a lányok első meccsét, ami plusz motivációt jelentett számukra.

U13 II. osztály
VESC Kék – Delta RSE 3:0
VESC Kék – Dabronc 1:2

A csapat tagjai: Hoffer Lujza Petra, Bojtor Flóra, Módos Lili, Szabó-Vukov Réka, Nagy Emma Flóra, Szücs Romi, Lukács Réka, Reider Zsófia, Puspán Elena, Vojnity Eszter, Vajai Luca, Hideg-Göblyös Julianna, Csehi Kinga.

Leave a Reply