Röplabda: ez történt a hétvégén az utánpótlásban!

U17 II. osztály: hibátlanul az élen

Négy kör után is hibátlanul áll az élen a VESC “Kék” U17-es csapata a II. osztályban. Puspán Balázs tanítványai a Delta RSE és a Közgáz ellen is begyűjtötték a pontokat Érden.

Puspán Balázs: A Közgáz csapatával kezdtük a napot. Az előzetes eredmények és a játékuk alapján az történt a pályán amit elterveztünk. A második szett alakult picit szorosabban az ellenfelünk lelkes és néha önfeláldozó mezőnymunkája miatt, de a vége sima győzelem lett. A második mérkőzés a házigazda Delta csapata ellen parázs hangulatú kezdést hozott, majd nagyon taktikus és jó sáncmunkával semlegesíteni tudtuk a két legjobb ütőjátékosukat, így az első két játszma gyönyörű játékkal zárult. Tipikus fordulatot hozott a harmadik szett, a házigazdáknak minden bejött, lelkesen játszottak. Nagy arányú hátránynál minden cserejátékosomat a pályára tudtam küldeni, megakasztották az ellenfelet, lelkesen faragták a hátrány és ez épp elég volt egy kis pihenőre, hogy a negyedik játszmára újra teljes erővel és elszántsággal érkezzünk. El is hoztuk ma a kétszer 3 pontot. Gratulálok minden játékosomnak, és köszönjük a biztatást, a közvetítést a minket elkísérő szülőknek!

U17 II. osztály Nyugat Alapszakasz

VESC “Kék” – Közgáz 3:0
VESC “Kék” – Delta RSE 3:1

A csapat tagjai: Endresz Viktória, Kristóf Luca, Szücs Dorottya, Balogh Rebeka, Kiss-Bertók Emese, Ködöböcz Emma, Fejes Blanka Szófia, Kerékgyártó Zsófia, Farkas Dorka, Kovács Luca, Kristóf Kata, Deák Tekla.


U17 IV. osztály: egy győzelem, egy vereség

Vukov Gabriella tanítványai akárcsak két hete, most is 3:0-ra diadalmaskodtak a Győri DRC ellen, a VRK ugyanakkor visszavágott az október végi vereségért.

Vukov Gabriella: A Győr elleni meccset is már nehezen kezdtük, bár az eredmény egy könnyű meccsre utal. A második mérkőzésünkön közel sem mutattuk azt a játékot, amit két hete itthon. Loholtunk az eredmény után, de egyik szettben sem sikerült fordítani. Egyedül csapatkapitányunk, Huzsvár Gerda jó nyitásai tartották bennünk a reményt. Az utolsó szettben cseresorunk is játékhoz jutott, ami meglepte ellenfelünket. A lányok ügyesek voltak, de a meccsrutin még hiányzik.

U17 IV. osztály Észak-Nyugat B alapszakasz

VESC “Fehér” – Győri DRC 3:0
VESC “Fehér” – VRK 0:3

A csapat tagjai: Alasztics Fanni, Bánhidi Boglárka, Bogdán Jázmin, Fehér Gréta, Horváth Blanka, Horváth Flóra, Huzsvár Gerda, Kalincsák Dorka, Lakatos Zorka,Lőrincz Panna, Molnár Felícia, Pál Katica, Perl Panna, Szabó Eszter.


U13 II. osztály: kettőből kettő Dunaújvárosban!

2:1-es győzelmeket könyvelhettek el Szokolikné Kalmár Judit tanítványai a mögöttünk hagyott hétvégén, így a VESC-es lányok az élmezőnyből várhatják a bajnoki folytatást.

Szokolikné Kalmár Judit: Az első meccset a házigazdák ellen vívtuk, ahol kis idő kellett az első játszmában, hogy a saját játékunkat megtaláljuk. Ebben a játékrészben több nyitást rontottunk még, de szerencsére az első szettet így is meg tudtuk nyerni. A második játszmában annak ellenére, hogy erősebb sorunk volt az ellenfélhez képest, megilletődötten játszottunk és a sok hiba miatt viszonylag sima eredménnyel vesztettük el a szettet. A harmadik felvonás elég szoros eredménnyel zárult, ugyanis az ellenfél feljavult mind hangerőben, mind a játék képében, de ennek ellenére mi hagytuk el győztesen a pályát.

A második meccsen a TRSE várt ránk. Az első szettet simán hoztuk, szép megoldásokat, erős nyitásokat láthattunk. A második játszmában sajnos ismét nem sikerült kimagaslót nyújtanunk, hiába változtattunk az összeállításon, nem sikerült hoznunk a második játékrészt. A harmadik szettben, habár a pontok nem mutatják, de kiélezett harc folyt végig a győzelemért, és folyamatosan fenn kellett tartanunk a koncentrációt. A lányok egyre többször végrehajtották a taktikai utasításokat, és keveset is hibáztak, így méltán örülhetett az egész csapat a végén a győzelem miatt.

Jelenleg a tabella negyedik helyén állunk, azonban csak egy pont választ el minket a dobogó bármelyik fokától. Elégedettek lehetünk, meglátszik az elvégzett munka eredménye, sokat fejlődtek a lányok az elmúlt hónapokban. Dolgozunk tovább, hogy minél jobban megtanulják a játékosok a röplabda alapjait és megszeressék ezt a szép sportot. Gratulálunk az egész Csapatnak!

U13 II. osztály Nyugat Alapszakasz

VESC Kék – DSE Röplabda Akadémia NKFT 2:1
VESC Kék – TRSE Fehér 2:1

A csapat tagjai: Hoffer Lujza Petra, Bojtor Flóra, Módos Lili, Szabó-Vukov Réka, Nagy Emma Flóra, Szücs Romi, Lukács Réka, Reider Zsófia, Puspán Elena, Vojnity Eszter, Vajai Luca, Hideg-Göblyös Julianna, Csehi Kinga.


U13 III. osztály: szettgyőzelem a Sopron ellen

Nagybajomban szólították pályára szombaton a VESC “Fehér” U13-as csapatát, ahol a házigazdák mellett a SMAFC-Líceum együttesével is megküzdöttek.

Bácskai Sándorné: A Nagybajomnak nagyon jó csapata volt, ellenük sajnos 3:0-ra kikaptunk. A Sopron mérkőzés nagy meglepetést okozott. A lányok a második játszmától kezdve jól játszottak, küzdöttek, lelkesek voltak. Ezzel a hozzáállással a második szettet mi nyertük. Következett a döntő felvonás. A két csapat fej-fej mellett haladva jutott el a végjátékig. Itt sajnos a soproniaknak volt nagyobb szerencséjük, 28:26-ra hozták a szettet, ezzel pedig a meccset. Ennek ellenére dicséretet érdemel a csapat!

U13 III. osztály Nyugat

VESC “Fehér” – Nagybajom 0:3
VESC “Fehér” – SMAFC-Líceum 1:2

A csapat tagjai: Berta Nóra, Endrédy Zselyke, Farkas Csenge, Fazekas Lili, Gelléri Eszter, Gyulavári Luca, Mészáros Bianka, Mészáros Csenge, Sándor Nóra, Soós Borka, Szitás Borbála, Takács Izabella, Zsöllei Lili.

Leave a Reply