Röplabda: beindult a nagyüzem az utánpótlásban

Ötszettes csaták az Egyetemi Tornacsarnokban

Két győzelemmel kezdte az idényt a VESC Kék U20-as gárdája és Puspán Balázs együttese mindkétszer nagy csatában, az ötödik játszmában zsebelte be a győzelmet.

Puspán Balázs: Az első mérkőzésünkön a budapesti Közgáz csapata ellen léptünk pályára, ahol egy rutinos, stabil alapjátékot játszó társasággal kerültünk szembe. Nagy csatában, többször hátrányból fordítva sikerült a 3-2 győzelmet kiharcolnunk. Második mérkőzésünk a KASI ellen következett, ahol többször nyert helyzetet engedtünk ki a kezünkből. Úgy láttam a lányokon, megirigyelték az U15-től a szombati 3-2-es meccseket, mert ez is így végződött. Úgy gondolom, hogy a gyerekeknek van tartása, és olyan minőségi tudása, ami eltüntette a pályán a nagyobb korkülönbséget is. Köszönjük a biztatást és a bizalmat.

U20 II. osztály Nyugat Alapszakasz
VESC Kék – Közgáz SC 3:2
KASI – VESC Kék 2:3

A csapat tagjai: Endresz Viktória, Kristóf Luca, Szücs Dorottya, Kéri Gerda, Kerékgyártó Dóra, Kiss-Bertók Emese, Ködöböcz Emma, Deák Tekla, Kerékgyártó Zsófia, Farkas Dorka, Lukács Enéh, Hatvári Brigitta, Hatvári Nóra.


Kettős siker a fővárosban

Magabiztos győzelmekkel mutatkozott be Bleicher Nóra csapata az U20-as bajnokságban. A veszprémi lányok a MÁV Előre és az Emericus ellen is 3:0-ra diadalmaskodtak.

Bleicher Nóra: Büszke vagyok a csapatra a sikeres szezonkezdés miatt. A lányok végig fegyelmezetten és lelkesen játszottak, ezt mutatja is a két mérkőzés végeredménye. Örülök, hogy mindenki pályára léphetett és helyt is állt a különböző játékhelyzetekben. Kíváncsian várjuk a következő fordulót!

U20 III. osztály Nyugat Alapszakasz
VESC Fehér – MÁV Előre 3:0
VESC Fehér – Emericus-BDSE 3:0

A csapat tagjai: Karfner Elizabet, Veisz Dóra, Harkai Hanna, Fazekas Laura, Vágvölgyi Hanna, Steigauf Fruzsina, Szabó Zsófi, Steigauf Dorina, Harnócz Lili, Papp Anna, Horváth Lili, Kárpáti Anna, Fekete Kinga.

U15: fordulatos mérkőzésekkel kezdett a VESC “Fehér”

Szombaton az U15-ös bajnokságokban is elkezdődtek a bajnoki küzdelmek. Tóth Laurát NB I-es elfoglaltsága miatt Szokolikné Kalmár Judit helyettesítette a kispadon, a veszprémi lányok pedig nem kevesebb, mint 10 szettet játszottak az Egyetemi Tornacsarnokban.

Szokolikné Kalmár Judit: az első meccsen nagyon idegesen játszottunk, ami kicsit rányomta a bélyegét a játékunkra, és nem jött ki a lányok tudása. Ezen az összecsapáson még kereste mindenki a helyét a pályán, de szettről-szettre javult a teljesítményünk, ezt is bizonyítja, hogy 0:2-ről egyenlítettünk. A rövidített játszmában mentálisan előnyből indultunk, de pár rossz nyitásfogadás és rossz megoldást követően meginogtunk és az ellenfél húzta be a meccset.

VESC-BDSE 2:3

A második meccset egy magasabb szintű röplabdát játszó SZOSI B ellen játszottuk. A lányok ezen a mérkőzésen már sokkal összeszedettebben játszottak, és a küzdelemben sem volt hiány. A nyitásfogadásunk nem volt sajnos elég precíz, így a támadás szervezésben nem volt könnyű feladata a feladóknak. A nyitásokban remek szériáink voltak, ilyenkor mindig utolértük az ellenfelet, vagy meg is léptünk. Az ötödik szettben sajnos itt sem nekünk kedvezett a szerencse, pár kemény nyitás az ellenféltől és egy-két sikertelen labdemenetet követően elment az önbizalma a csapatnak, amit az ellenfél ki is használt. Mindezek ellenére 2 ponttal gazdagodtunk, és rengeteg tapasztalatot szereztünk. Remek meccseket játszottunk, amelyekből rengeteget tanulhattunk. Több játékos most került fel még a mini csapatból, ami nagy váltás az eddigiekhez képest, de ha ilyen tempóban fejlődnek, és tanulnak, akkor hamar győztes meccseket tudhatnak magukénak.

VESC- SZOSI B 2:3

A csapat tagjai: Kámán Luca, Kristóf Kata, Naményi Nóra, Hegedűs Adél, Balogh Rebeka Hanna, Hodács Hanna, Fejes Blanka Szófia, Kovács Luca, Horváth Lora, Balaskó Vivien, Sárfi Zselyke Alíz, Kempelen Panna, Sulyok Vivien.


Háromból kettő

Nemesvámoson kezdte a bajnoki küzdelmeket a VESC Rózsa IV. osztályú U15-ös csapata. A veszprémi lányok kétszer is győzelemnek örülhettek a hétvégén.

Némethné Hadnagy Ágnes: Három meccs várt ránk, amire nagy izgalommal, de már egy kicsit rutinosabban készültünk. A várva várt sikerek sem maradtak el, kétszer is győztesen hagyhattuk el a pályát. Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, ügyesek voltak!

U15 IV. osztály Észak-Dunántúl
VESC Rózsa – Balatonalmádi 2:1
VESC Rózsa – MÁV Előre 0:3
VESC Rózsa – UNI Győr-SZESE 2:1

A csapat tagjai: Kovács Bianka, Vida Noémi, Mester Dóra, Bokrossy Nikolett, Farkas Liza, Endrész Zsófia, Kovács-Vajda Luca, Koszorus Korina, Vadócz Dóra, Endrédy Zóra, Király Eszeter. Edzők: Némethné Hadnagy Ágnes és Rivnyák Eszter.


Az U12-esek is bemutatkoztak

Két győzelemmel kezdte szereplését a kismini bajnokságban szereplő együttesünk. Fiataljaink a Röpisuli SE és az Emericus ellen is 2:1-re diadalmaskodtak.

Bácskai Sándorné: A lányok nagyon szépen teljesítettek, négy csapatból a második helyen végeztek. Ebben a bajnokságban szerepelhet vegyes és fiú csapat is. A mieink csak tiszta fiúból álló csapattól kaptak ki. Játékosaink sokat mozogtak a pályán, sokszor megpróbálták a három érintést kijátszani, amit csak most gyakoroltak.

U12 III. osztály Nyugat Alapszakasz
VESC – Röpisuli SE 2:1
VESC – Csepeli RC 0:3
VESC – Emericus 2:1

A csapat tagjai: Gelléri Eszter, Gyulavári Luca, Mészáros Bianka, Mészáros Csenge, Soós Borka, Zsöllei Lili.

Leave a Reply