Rangadót nyert a VESC “Fehér” az U20-as bajnokságban

Hazai környezetben folytatta bajnoki szereplését a VESC “Fehér” U20-as gárdája a hétvégén. Fehér Tibor tanítványai kezdésként könnyedén verték az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia “B” együttesét , majd jöhetett a csoportrangadó az UNI Győr SZESE ellen.

A nem mindennapi izgalmakat hozó találkozó csak az ötödik szettben dőlt el, ráadásul a rövidített játékrészben a veszprémiek egyik legjobbja, Papp Anna is megsérült. Társait azonban ez sem zökkentette ki és végül joggal tapsolt állva a hazai csapatnak az egyetemi csarnok közönsége.

Fehér Tibor: Nagyon készültünk erre a napra, hiszen a csoportelsőség volt a tét. Az első mérkőzésén szép játékkal, 3:0 arányú győzelmet arattunk a lelkesen küzdő ellenfelünk ellen. A második meccsen jól kezdtünk és szoros csatában behúztuk az első szettet. A második játszmában az ellenfél beleerősített és nyert. A harmadik és negyedik játszmában is felváltva nyertünk és vesztettünk. Hatalmas csata alakult ki minden labdamenetben, minden pontért látványos harc dúlt. Az ötödik szettben 7-0-ra vezettünk, amikor Papp Anna balesete miatt állt hosszú ideig a játék. A lányok ettől kezdve sérült társukért is játszottak. A végjátékban a Győr egyre közelített, de az utolsó pont meghozta a “véres csatában” kiszenvedett győzelmet. Ezúton kívánunk mielőbbi felépülést Papp Annának, valamint minden jót liberónknak, Kobán Kírának, aki egy ideig biztosan az utolsó mérkőzését játszotta csapatunkban.

Leány U20 III. osztály Nyugat Alapszakasz

VESC “Fehér” – ÉDRA-MÁV Előre Akadémia “B” 3:0 (6, 13, 8)

VESC “Fehér” – UNI Győr SZESE 3:2 (22, -20, 11, -19, 9)

A csapat tagjai: Sydarovszky Vanessza, Szalai Zoé, Piltman Kinga, Veisz Dóra, Fazekas Petra, Papp Zsófia, Harkai Hanna, Papp Anna, Harnócz Lili, Bokrossy Réka, Bozsó Blanka, Bődi Panka, Pártai Lilla, Kobán Kíra.


Az egyik mérkőzését elveszítette, de a másodikat megnyerte a VESC “Kék” U20-as együttese a hétvégén. Puspán Balázs tanítványai az ÉDRA-Tata elleni vereséget követően szép sikert könyvelhetett el a házigazda Győri DRC otthonában.

Puspán Balázs: Az első meccsünket az ÉDRA-Tata ellen vívtuk és sajnos nagy csatában, 3-1 arányban alulmaradtunk. Nagyon sok ki nem kényszerített hibával játszottunk és ez a sorsdöntő pillanatokban az ellenfél felé billentette a mérleg nyelvét. A második meccsen a házigazdák ellen szintén döcögősen kezdtünk, majd végre megtaláltuk a saját játékunkat és simán hoztuk a találkozót.

Leány U20 III. osztály Nyugat Alapszakasz

ÉDRA Tata – VESC “Kék” 3-1 (-20, 20, 23, 25)

Győri DRC “Kék” – VESC “Kék” 1-3 (22, -16, -11,-10)

A csapat tagjai: Fekete Kinga, Lendvai Réka, Horváth Lili, Kárpáti Anna, Kerékgyártó Dóra, Kerékgyártó Zsófia, Szabó Tamara, Lukács Enéh, Fazekas Laura, Hatvári Brigitta, Hatvári Nóra.

Leave a Reply