Ponttal távoztunk Jászberényből

Ahogy az várható volt, alaposan bekezdett a Jászberény a CoreComm-VESC ellen a vasárnapi bajnokin. A bennmaradásért küzdő hazaiak 8-1-es rohanással rajtoltak és a vendég időkérések sem rázták fel a veszprémieket, így Deme Gábor csapata ragadta magához a vezetést.

Nagy küzdelmet hozott ugyanakkor a második felvonás. Hol az egyik, hol a másik csapat járt előrébb, de 21-21-nél ismét egyenlő volt az állás. A hajrá viszont a jászságiaknak sikerült jobban, így már 2-0-ra vezettek Sándor Renátáék.

Ezt követően nagy feltámadásba kezdett a VESC. A harmadik játékrész közepén még a Jászberény vezetett, de Liene Miller vezérletével fordítottak a bakonyiak, majd Pós Adrienn ásznyitásával és Miklós Roxána pontjával be is húzták a szettet.

Ezt követően is lendületben maradtak a vendégek. Hajós Alizék magabiztos előnyt harcoltak ki a játékrész közepére, innen pedig már nem volt visszaút a Jászberény számára. Jöhetett a mindent eldöntő ötödik felvonás.

A rövidített játszmát megint a hazaiak kezdték jobban és hiába hajrázott ismét nagyot a VESC, a végén a Jászberény örülhetett.

A veszprémieknél Pártai Lilla és Pokó Rita először lépett pályára, miközben a most megszerzett egy ponttal a CoreComm-VESC kiharcolta a bennmaradást az NB I-es bajnokságban!

Jászberény VT – CoreComm-VESC 3:2 (17, 22, -23, -18, 13)

Jászberény, 203 néző. Vezette.: Széll, Adler.

Jászberény: Sléder 9, Imre 9, Bleicher 14, Sándor 32, Juhász 5, Kovács 3. Csere: Lagzi-Kovács, Deme (liberók), Csiki, Faragó 1. Vezetőedző: Deme Gábor.

VESC: Pós 4, Miller 15, Miklós 10, Sherwin 18, Hajós 16, Bozsó 14. Csere: Tóth, Pártai (liberók), Molnár-Pintér 2. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

Szokolikné Kalmár Judit: Számítottunk rá, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Az elmúlt hetekben megerősödött a Jászberény, de a biztos bennmaradáshoz szükséges 1 pontot mindenképpen el akartuk innen ma hozni. Ez sikerült, ehhez gratulálok az egész csapatnak és a stábnak. A mai formánk az kicsit alulmaradt az eddigiekhez képest, lassan stabilizálódott a nyitásfogadásunk. A magas sánc is megnehezítette a dolgunkat, de az rendkívüli, ahogy 0:2-ről fel tudtunk állni. Az ötödik szett elején volt egy hullámvölgyünk, aminek köszönhetően megszerezte a hazai csapat azt a 3-4 pontos előnyt, amit nem tudtunk a végéig ledolgozni. A vereség miatt kicsit van hiányérzetünk, de a célunk, továbbra is az hogy az alsóház élén végezzünk. Gratulálok a Jászberény csapatának!

Leave a Reply