Otthon tartotta a pontokat a Kispest

Morgan Sherwin remek nyitásainak is köszönhetően jól kezdte a Kispest elleni idegenbeli bajnokit a CoreComm-VESC együttese, de a hazaiak szép lassan ledolgozták a hátrányukat. Takács Gergely csapata 13-13-nál érte utol a veszprémieket, majd kisvártatva a vezetést is átvették. Szokolikné Kalmár Judit időkérésekkel próbálta felrázni övéit, ezúttal sikertelenül.

Veszprémi szempontból jól indult a második felvonás is, de a szett közepére kiegyenlített a Kispest. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, de 17-14-nél megléptek hárommal a hazaiak. Jött is a vendég időkérés, majd az egyenlítés is, amit ismét fővárosi pontok követtek, de 23-23-nál utolérte ellenfelét a VESC. Molnár-Pintér Eszter pontjaival maradtak meccsben a vendégek, de a fővárosiak végül 28:26-ra ezt a játékrészt is behúzták.

Felváltva estek a pontok a harmadik szett elején és ez így ment tovább egészen a játékrész közepéig. Ekkor hárompontos előnyt harcolt ki a Kispest, amit a felvonás végéig próbált is őrizni a hazai együttes. A VESC többször is közel járt ahhoz, hogy ledolgozza a hátrányát, de a végén a fővárosiak ünnepelhettek.

Női röplabda NB I – 5. forduló
Kispest SE – CoreComm-VESC (18, 26, 21)
Szent Gellért Sportcsarnok, 50 néző. V.: Szabó Zs., Selega B.

Kispest: Németh 1, Riczkó 8, Benedek 13, Dani 2, Horváth 11, Szabó 5. Csere: Karkusz, Horváth (liberók), Vígh, Lisztes 10, Kőszegi 3. Vezetőedző: Takács Gergely.

VESC: Szvath 3, Sherwin 10, Hajós 17, Bozsó 6, Huck 4, Miklós 1. Csere: Tóth (liberó), Molnár-Pintér 9. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

Szokolikné Kalmár Judit: Sajnos nem sikerült pontot rabolnunk idegenben, pedig biztató volt a kezdés számunkra. Fejlődés látható több játékelemben, előbb-utóbb ennek az eredményben is meg kell mutatkoznia. Gratulálok az ellenfélnek!

Leave a Reply