Ötszettes csata az Újpest ellen

Nem mindennapi izgalmakat hozott a VEHIR-VESC és az UTE évnyitó bajnokija a női röplabda NB I-ben. Az első felvonást 25-20-ra nyerte a lila-fehér gárda és a második szett közepén is magabiztosan vezettek a fővárosiak. Edon Ibrahimi cserékkel próbálta felrázni a veszprémieket és ez sikerült is, hiszen 18-18-nál egyenlítettek a hazaiak. A folytatás viszont ismét a vendégekről szólt, így már 2-0-ra vezetett az Újpest.

A meccsben maradásért küzdött a VESC és jól is indult számukra a harmadik játszma, de kisvártatva fordított az UTE. Debora Araújo ásznyitásaival ismét előnybe kerültek a bakonyiak, majd Molnár-Pintér Eszter növelte tovább a hazaiak előnyét, akik végül 25:18-ra húzták be a játékrészt.

A negyedik szettben is Sólyomvári Evelinéknek állt a zászló, de 16:10 után elkezdett zárkózni az Újpest. A vendégek 22:22-nél egyenlítettek is, majd jöhetett az idegek harca. Kis Dorottya ütése után meccslabdájuk is volt a fővárosiaknak, majd Horváth Dóra lendített egyet a VESC szekerén, amit egy elrontott UTE próbálkozás követett, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett.

A rövidített játszma elején szinte végig az újpestiek vezettek és a veszprémiek csak a 8:6-os térfélcsere után tudtak fordítani. Előbb Hannah Thompson pontjával egyenlítettek, majd Sólyomvári Evelin blokkolt pontot érően. A lila-fehérek ezt követően mégegyszer megrázták magukat, de Horváth Dóra pontjai végül lezárták a csaknem kétórás ütközetet.

Edon Ibrahimi: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk és végül be is igazolódott. Kétszettes hátrányból is felálltunk, ehhez azt hiszem mindenki hozzátette a magáét a csapatból és a szurkolóink is fantasztikus hangulatot teremtettek. Gratulálok a lányoknak és az Újpestnek is, igazán izgalmas mérkőzés vívtunk egymással.

Női röplabda NB I 9. forduló

VEHIR-VESC – UTE U21 3:2 (-20, -19, 18, 26, 12)

Veszprém, 71 néző. V.: Szél, Varjasi.

VESC: Pós, Araújo 24, Thompson 16, Bozsó 2 Dordzsceren 9, Sólyomvári 12. Csere: Tóth, Bődi (liberók), Molnár-Pintér 4, Szalczinger, Deli, Horváth 12. Vezetőedző: Edon Ibrahimi.

UTE: Pécsi 3, Correa 10, Takács 10, Stojanovic 29, Kis 8, Kopunovic 8. Csere: Kovács, Pusztai (liberók), Győr, Riesz 7. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.

Leave a Reply