Ötszettes csata a listavezetővel

Hiába volt meccslabdája, végül 3:2-es vereséget szenvedett a VEHIR-VESC női NB I-es röplabdacsapata a TFSE ellen a bajnokság 14. fordulójában.

A veszprémiek jól kezdték a listavezető elleni összecsapást, hiszen az első szettet szinte végig vezetve nyerték 25:19-re. A második felvonás közepéig szintén jobban álltak a hazaiak, de ezt követően rákapcsoltak a fővárosiak, akik ki is egyenlítettek.

A harmadik játszma ismét Nagy Eszterékről szólt. A vendéglátók egyértelműen ellenfelük fölé nőttek, így megérdemeltén vették vissza a vezetést. A szett közepén azonban a hazaik egy sérülés miatt elveszítették egyik legjobbjukat, Dordzsceren Dádzsót, aki addig 10 pontig jutott a mérkőzésen.

Hatalmas csatát hozott a folytatás. Hiába léptek meg 4 ponttal Edon Ibrahimi tanítványai, 15-15-nél ismét egyenlő volt az állás. A hajrában a TFSE szerzett kétpontos előnyt, majd 24:23-nál már a VESC-nek volt meccslabdája. Komcsák Boglárkáék azonban innen is felálltak, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett.

A rövidített játszma elején felváltva estek a pontok, majd Sólyomvári Evelin ásznyitása után közte 3 volt a térfélcserénél. Ezt követően azonban egalizáltak a vendégek, majd a vezetést is átvették. A veszprémi hölgykoszorú még megpróbált egyszer hajrázni, de a fővárosiak végül 15:11-re megnyerték a szettet, ezzel pedig 3:2-re az összecsapást.

Edon Ibrahimi: Először is szeretnék jobbulást kívánni Dordzsceren Dádzsónak, bízunk benne, hogy minél előbb visszatérhet majd közénk. Rengeteget készültünk erre a meccsre, jól is kezdtük és büszke vagyok a lányokra, mert megmutatták, hogy mire képesek. Néhány pillanatban nem koncentráltunk eléggé, amit ki is használt a TFSE. Vállalom a felelősséget ezért a mérkőzésért, egy-két dolgon változtatnom kell, de úgy érzem sok szép siker vár még ránk idén. Gratulálok az ellenfelünknek is, nagyot küzdöttek ma!

VEHIR-VESC – TFSE 2:3 (19, -22, 16, -24, -11)

Veszprém, 111 néző. Vezette: Mezei, Bibók.

VESC: Pós 1, Araújo 14, Sólyomvári 19, Nagy 19, Dordzsceren 10, Thompson 14. Csere: Tóth (liberó), Molnár-Pintér, Horváth 2, Szalczinger. Vezetőedző: Edon Ibrahimi.

TFSE: Komcsák 19, Budaházy 5, Villám 18, Villányi 10, Zen 7, Kökény 3. Csere: Boller (liberó), Tettamanti 7, Turcsányi, Török, Benedek 1, Vámos 1. Vezetőedző: Joel Olazabal.

Leave a Reply