Nem ért pontot a nagy küzdés

3:1-es vereséget szenvedett a CoreComm-VESC női NB I-es röplabdacsapata a Kispest otthonában vasárnap délután. A veszprémiek remekül kezdték a mérkőzést és az első szettben szinte teljesen állva hagyták a fővárosiakat. A második szettre ugyanakkor fordult a kocka, így két felvonás után kezdődhetett minden elölről.

Kispesti pontokkal indult a harmadik játékrész is és a hazaiak magabiztosan vezettek egészen a hajráig. 24:18 után Liene Miller ásznyitásainak is köszönhetően három szettlabdát hárítottak a vendégek, akik végül közelebb már nem tudtak férkőzni ellenfelükhöz.

Felváltva vezettek a csapatok a negyedik szett elején, majd a játékrész közepére hatpontos előnyt harcolt ki a budapesti egylet. A VESC azonban innen is felállt és a Hajós Aliz pontjaival utolérte ellenfelét 19:19-nél. Nagy izgalmat hozott a végjáték: 21:21 után meccslabdáig menetelt a Kispest, de a vendégeknek még erre is volt válaszuk, 25:25-öt követően azonban már csak hazai pont született.

A veszprémi hölgykoszorú egy fordulóval a vége előtt továbbra is vezeti az alsóházi tabellát, május 8-án pedig be is biztosíthatják pozíciójukat az NB I-től búcsúzó Debrecen ellen. A szezonzáró mérkőzés 16 órakor kezdődik majd a Táncsics Mihály Technikum tornacsarnokában.

Szokolikné Kalmár Judit: Nagyon jól kezdtük az első szettet, kiemelkedően ment a nyitásfogadás és a támadás is. Ezt követően mivel edzői hiba miatt nem a megszokott állásrendben álltunk fel, ezért sajnos összezavarodtunk, az ellenfél pedig fellelkesült. A harmadik és negyedik szettben sajnos nem tudtuk visszahozni azt a formát fejben, mint az első szettben. Gratulálok a Kispest csapatának!

Kispest SE – CoreComm-VESC 3:1 (-13, 12, 21, 25)

Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok 100 néző. V.: Selega, Halász

Kispest: Németh 2, Riczkó 23, Szabó 5, Dani 13, Horváth 12, Benedek 7. Csere: Horváth F., Veress (liberók), Kőszegi 2, Törköly 1, Vigh, Lisztes 2, Rák 2, Nagy 2. Vezetőedző: Takács Gergely.

VESC: Hajós 16, Sherwin 10, Miklós 6, Miller 25, Pós 3, Bozsó 3. Csere: Tóth (liberó), Molnár-Pintér 1. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

Leave a Reply