Négyszettes siker a Budaörs ellen

Nagy küzdelmet hozott a CoreComm-VESC – Budaörs női NB I-es röplabda mérkőzés. Az első szettet a vendégek kezdték jobban és sokáig őrizni is tudták előnyüket a Pest megyeiek. Két veszprémi időkérés után azonban megérkeztek a hazaiak is. Bozsó Blanka ásznyitása és az amerikai Liene Miller pontjainak is köszönhetően utolérte ellenfelét a VESC és a vendégek hiába jutottak játszmalabdához, a végén a bakonyiak örülhettek.

Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok a második szettben, de Miklós Roxána pontjával már közte négy volt. Ezt követően feljavult a vendégek játéka és a felvonást végül behúzták Ujvárosi Levente tanítványai.

1-1 után kicsit idegesen kezdte a harmadik játékrészt a VESC, így csak 10-10-nél tudták utolérni a hazaiak a budaörsieket. Hajós Alizék ezután megléptek ellenfelüktől és 17-12-nél már öt ponttal vezetett a veszprémi hölgykoszorú. A vendég feltámadás ezúttal elmaradt, így ismét Szokolikné Kalmár Judit tanítványai jártak előrébb.

A negyedik felvonás elején már nem hagyták a veszprémiek, hogy meglépjen a BDSE. Két-három pontos előnyben voltak a vendéglátók, de a szett közepén ismét egyenlő állást mutatott az eredményjelző. Innentől hol az egyik, hol a másik csapat került előnybe, majd Morgan Sherwin szerzett fontos pontot a hajrában, amit egy Miller-ász követett, ezek pedig megalapozták a hazai győzelmet. A vendégek hibáit is kihasználva végül 25:20-ra nyerte a VESC a játékrészt és 3-1-re a mérkőzést.

Női Röplabda NB I – 9. forduló

Táncsics iskola, 50 néző. V.: Takács, Nagy.

CoreComm-VESC – Budaörsi DSE-Emericus 3-1 (24, -21, 22, 20)

VESC: Pós 3, Miller 22, Miklós 10, Sherwin 11, Hajós 14, Bozsó 11. Csere: Tóth (liberó), Varga. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

BDSE: Jakab 5, Hernády 12, Pisák F. 17, Tóth 3, Horváth P. 17, Pisák L. 5. Csere: Futsek, Vincze 7, Horváth I. 1, Kiss. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.

Leave a Reply